Pred časom som sem napísal, že syn nemal zatiaľ z brok. kozlicou Gazelle od Turka žiadne problémy. To platilo do minulého týždňa, keď po spoločnej zistil, že mu neodpaľuje jedna hlaveň. Šli sme k puškárovi a ten zistil, že sa vysunul hlavňový zväzok a syn mal šťastie, že mu neodleteli hlavne aj s podpažbím. Zbraň sa nedá opraviť a je tesne po záručnej dobe. Vystrelených max. 100 nábojov. Asi ju dám znehodnotiť a na stenu, aby som videl, aký som bol blbec keď som ju kupoval. Túto tému som založil aj preto, aby ste aj Vy ak máte negat. skúsenosti s nejakou značkou puškohľadu, zbrane a pod, resp. napálil Vás nejaký obchodník varovali kolegov, aby nepochodili tak isto. Nekupujte lacné veci!!! Tí Turci, dievčatá nám kradli a teraz ešte aj toto...
Akela, skús to predsa len reklamovať na základe: Zákon č. 634/1992 Zb. o ochrane spotrebiteľa. flinta nie je predmet krátkodobej spotreby a závada sa mi javí ako nebezpečná! Poraď sa s právnikom, ale myslím že to pôjde aj po záruke.
Kupoval som to v LC u známej, tak ju chcem poprosiť, aby mi aspoň niečo vrátila, ak bude ochotná. Lebo u toho čo jej to predal nevyreklamuje nič. Mám už s ním jednu negatávnu skúsenosť pri brokovnici IŽ, ktorá sa po výstrele nedala zlomiť. Na brokovnice akosi nemám šťastie.
No skus sa poradit s pravnikom, ako pise papo, lebo sam urcite nepochodis. Ked je to uz po zaruke, zalezi podla mna jedine na ochote predavajuceho ako sa k tomu postavi. Podla mna ale neuspejes...aj ked drzim palce.
<br/>U nas by bol problem aj keby bola flinta este v zaruke....a nieto po zaruke. Mozno by sa to dalo nejak ciastocne kompenzovat vymenou za nieco ine. Za skusku to urcite stoji.
<br/>Ale ako pisal papo, ked nebudu ochotni, jednaj cez pravnika.
<br/>Puska predsa nie je radio, ide tu o ohrozenie zivota a zdravia a pod....sikovny pravnik by z toho nieco vytlkol, ale ci to za to stoji...
Myslím že dobrý právnik by z toho naozaj niečo vytåkol - iba že nie z vrecka toho čo ti tú brokovnicu predal
<br/>
<br/>A teraz vážne, ja by som sa obrátil so slušnou prosbou o pomoc prostredníctvom E-mailu priamo na výrobcu - doložil by som foto a presný popis problému s dodatkom koľko rán bolo cca vystrelených....ak by to nezabralo upozornil by som že sa chystám opísať svoje "dobré" skúsenosti s prístupom firmy v renomovanom poľovníckom časopise...keby nepomohlo dal by som zbraň znehodnostiť a kúpil novú.
:)No tak vitaj do partie;)Mam tu istu zbraň ako služobnu a po 2 týždňoch použivania sa zlomila nejaka blbost v spustacom mechanizme(reklamačka:))potom sa pri každodennom čisteni objavila hrdza:(,po 2mesiacoch prestala strielat jeda hlaveň(reklamačka),po 3 začala odpaľovať od 4,5mm brokov obe hlavne jednou spušťou naraz ,pričom už zbrojar ju mal plne zubi a začal nas presviedčať že to tak ma byť:] Teraz čakam kedy sa konačne rozpadne nak nam kupia novu .....Lovu zdar!!!!
Myslím, že gumipuška čo som používal ako chlapec bola kvalitnejšia. Guma sa zohnať dala, baskulu som vystrúhal a jazyk s topánky tiež nebol problém až do momentu, kým starý otec nešiel do kostola...
Akela, myslím že by ti to mali zobrať naspäť . Mne raz roztrhlo revolver 454 asi 5rocny, a dovozca mi ochotne vrátil peniaze....
<br/>Keby sa mi to stalo v USA tak už som bohatý:x:)
Už som hovoril s predajcom a pýtal sa ma čo som z toho strieľal. Tak vieš kam smeruje. No asi som z toho strieľal delostrelecké náboje, keď to nevydržalo tie tlaky. Vystrelených bolo možno 20 jednotných a nech 150 brokových rán aj to som prehnal. Skrátka chyba sa už hľadá u mňa, nie v zbrani - to som aj čakal. Napíšem ako som pochodil.
myslím, že by si mal aj tak pozreť ten zákon o ochrane spotrebiteľa, a ak je zbraň kúpená niekde v tvojej blízkosti, tak v pohode do toho udri. jedná sa o hrubé porušenie zákona a napriek uplynulej záruke budeš úspešný. Prípadne svoj postoj podopri podaním na SOI, stačí cez net, včetne foto, alebo aj stanoviska zbrojára. minimálne sa jedná o výrobnú vadu, ak nie aj o nebezpečný výrobok.
Skus napisat o radu na tejto stranke. Uz mi pomohli, nebola to sice zbran, ale za pokus to stoji.
<br/>www.spotrebitelinfo.sk/?stranka=14
<br/>Normalne opis svoj problem.
<br/>Urcite budes potrebovat k zbrani odborny posudok, za co treba samozrejme zaplatit.
Ďakujem za radu. Guľovnica stála 13 500,- Sk ak mám platiť posudok a možno ak ma potom naserú ešte aj právnika, tak si radšej "poplačem" do vankúša a zavesím to čudo na stenu.