Keď som , už ani neviem v ktoréj téme, napísal, že poľovníctvo je jeden veľký verejný dom, tak som tým myslel aj toto. Keď petebaca napísal, že za tento bordel je zodpovedný SPZ tak mal pravdu. ten sa zbavil všetkých povinností voči nám /svojím členom/ a všetko hodil na plecia PZ, kde povedzme si pravdu, jednoduchšie koncipovaný si tvoria svoje vlastné zákony, odvolávajúc sa na najvyšší orgán PZ a to ČS, ktorá s tychým súhlasom Výboru spravidla jedná nad rámec svojích pravomocí, čím porušuje zákon o výkone práva poľovníctva a aj stanovy. A čo SPZ? , ten si chodí po Číne. Veď keď sa to tu úplne po...ie, ja, pezident, Marian Lipka s pánom Prekopom, mám svoj vlastný revír už zaistený v Bolešove, kde dokonca môžeme strieľať aj Rysa ostrovida v obdobý hájenia a nič sa nám nemôže stať. No poviem Vám, je to Hnus. A čo mi? Čušíme, drbeme sa medzi sebou a čakáme, že za nás zabojuje, ten komu platíme členské. Keď mi jeden Poľ.hospodár z nemenovaného PZ v Zariečí pri PúCHOVE POVEDAL pri vychádzke zo psom v revri, citujem: Ako to, že tvoj pes nemá košík na papuľi, /Hannoverský farbiar/Ty nepoznáš zákon???? Skoro som padol na zadok. Tak tento somár, tvoriaci si zákony ako jemu vyhovuje, reprezentant poľovníctva na Slovensku, ból nedávno Vyznamenaný "ZLATÝM KAMZIKOM" za zásluhy pri rozvoji poľovníctva.
<br/>Tak toto je motivačný príklad pre mladých poľovníkov. Čo ich učíme? Buď zloduchom a dostaneš vyznamenanie.
<br/>
<br/>Pstrúžik, máš takú prezívku, ktorá evokuje niečo malé, tiché, nenápadné, avšak tvoj príspevok je hodný veľkého poľovníka, čestného chlapa a úprimného človeka.
<br/>Súhlasím s tebou. A som rád, že ak som ťa odhadol ako mladého muža, že vieš aj ako by si to videl, tak aby to bolo objektívne prevšetkých, ktorý majú kladný vsťah k prírode a k poľovníctvu.
<br/>Niekto tu napísal, že mi muselo byť strašne ukrivdené. Som rád, že je to cítiť z mojích príspevkov. Nebolo však ukrivdené len mne. Smútok, zloba, nenávisť k niektorým kolegom poľovníkom, hlavne z blízkeho okolia, pramení s toho, že je ukrivdené prírode, poľovníctvu a zveri. Viem, že niekedy to z mojích príspevkov vypadá tak, že všetci sú zlosyni. Prosím vás, nie. Sú ajvzácne osobnosti, čestný chlapi v poľovníctve a tých si nesmierne vážim. Hnevá ma nerešpektovanie zákonných ustanovení a čo viac ma hnevá je neschopnosť úradov SPZ ochrániť svojho člena pred vykonštruovanými obvineniami, ak sa jeho člen v skutočnosti porušenia zákona nedopustil.
<br/>
<br/>Niekto sa pýta kde poľujem: MT, 1700h, 12 ks vysokej, 30 ks diviačej, srnčej menej. V revíri máme medveďa, Rysa os. Ak chce niekto kúpiť povolenku email: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.