Mam zrkadlovku Cano EOS 3000 N-kit na 35mm film a objekto s rozsahom 80-300mm, ale je to drahe fotenie kedze clovek ak chce vystihnut ten spravne zaber musi nacvakat viac obrazkov a co som nafotil sa dozviem niekedy az po tyzdnoch. Preto prave uvazujem nad digitalom, aj ked nie zrkadlovku koli cene. Pozeral som na Panasonic DMC FZ7. 12x opticky zoom+opt. stabilizator, 6,2 Mpx. Co vy na to?
pouzi logiku!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kazdy blesk ma svoj prakticky dosah na urcitu vzdialenost , takze po 10-15m s nim prakticky nic nedokazes!:[:[:[
<br/>Dufam ze neocakavas pristup k zveri na 5m!:-o:-o
pravda, avsak na fotografovat vtakov pri krmniku kde si mozes nadstavit blesk a fotak je jedna vec, druha vec je sa dostat k zverina vzdialenost dosahu blesku!
<br/>....aaaaaaaaa. ked sa zaciatocnik zaujima o techniku a vies ako na to tak mu to vysvetli!
ja blesk nepouzivam vobec iba pri fiteni vtakov , co su profi blesky ,tak da sa k nim kupit zosilovac blesku ktori ti blesk strojnasobi.a ma dost velky dosah,ale na blesk treba skusenosti aby si vedel ako ho pouzivat.
neblaaaaaaaaazni! Tak potom co to miesas s machrovinami? !4nast rocny chlapec sa snazi nieco zistit a ty sa tu natahujes s profi zosilovacmi blesku! Tak potom s anajlepsie mozes vykaslat na zosilovac a zozen si radsej dialkovo ovladatelny blesk a zaves ho ku krmidlu kde ti sykorka doleti aby si ju mohol odfotit!
<br/>
<br/>Mne to vysvetlovat nemusis, ved original otazka bola....(OlympusSP550UZ 21. Januára, 19:31
<br/>ake mate nazory a skusenosti s fotenim zveri s bleskom? chcem vediet ci jej blesk vadi,alebo si to nevsima. ....!
<br/>
<br/>Neviem ci chlapec ma aj dostatocnu zrkadlovku na tento zaujem, takze netreba mu mutit momentalne hlavu s profickymi nazormi! Nic osobneho, netreba sa tu vzajomne dohadovat!;)Vsetci mame urcite nazory a hlavne fotaky s prislusenstvom, to nas vsak neurobi totalne profesionalom!