Federal SP 11,7g strielam z 308W . Strelil som s tym zatial len jedno diviaca na spolocnej aj to skaredo . Vstrel na rebra z pravej strany cca 3cm . Strela skonicla v lavej zadnej nohe za achylovkou . Foto strely je v galerii . Aj napriek kratkej vzdialenosti stelby (asi 10m) ziadne podliatiny . Odpadu sice bolo dost , to ale bolo sposobene znecistenim od vnutornosti .
army9 - na tie lacné 11,7g Federály v 308Win. pozor; sú síce veľmi presné,ale nedostatočne účinné t.j. minimálne farbenie a ďaleké odbiehanie aj pri dobrých komorových ranách ! Chcelo by to o niečo ľahšiu a rýchlejšiu strelu,ale 9,7g už udajne zas podlievajú až moc.;/
Mne sa zdá 11,7 dobrá laborácia pre 30-06 v 308 by sa mi páčila napr. 10,7. Inak syn ich strieľa v 300WM a super bez problémov. Samozrejme iná rýchlosť a energia. A poškodenie diviny veľmi neriešim - na prvom mieste je, aby zver zhasla čo najskôr a na druhom pre mňa je, aby ostala po rane čo najbližšie, dlhé dohľadávky nemám rád a až potom je niekde divina, hoci ju konzumujem ozaj rád. V 308 som vždy chcel vyskúšať Normu Swift a Frame asi ju robia 10,7gr ale nikdy som sa k tomu nedostal. Možno ideálna voľba.
Lanus nazdarJA som pozival 9,7g strelu v 7.rem.mag. Hodnoty tusim boli 950m/s. a 4500J.
<br/>Ale nie strelivo Fderal.Jednalo sa o strelivo NORMA so strelou SWIFT Scirocco. To podlievanie a znehodnotenie diviny bolo minimalne. Na Swift Scirocco nedam dopustit. Laboruje vobec Federal strelu Fusion??
<br/>Zdravim.
Bubi - Porovnávať len váhu striel bez závislosti na kaliber a typ strely je scestné .;/
<br/>
<br/> S Federál-Fusionom je v našich končinách problém;i keď sa podla výrobcu vyrába
<br/> www.fusionammo.com/ a pred časom bol v "Myslivosti" inzerovaný !:{
Iste..to len ako info.
<br/>Ked porovnavat tak vsetko rovnake.Inak ten Fusion..na tvoj podnet som omrkol..ale ako pises,nie je jednoduche sa k nemu dostať.Jedine zohnať projektil a dať prebiť.
<br/>Zdravim ťa.
Ja som ho skúsil kúpiť u Kettera vo Wiedni, ale predajca sa sa sťažoval na veľmi zlú spoluprácu s americkou stranou. Vraj mali zopár krabíc, no boli už predané. Cena bola okolo 32,- €
Netrúfam si hodnotiť, ale zatiaľ v 308W, Federal Power Shok SP 11,7g, slušný rozptyl na 100 m , do 2 cm/ s oporou/, jelenča cca 80 m, trocha šikmo zľava cez rebrá-výstrel za pr. lopatkou-ostalo na mieste, Federal Fusion 180 grain som kúpil 3 krabice v KE, niečo okolo 25 eur 20 ks/možno náhoda/do terča oniečo horší rozptyl , subj. pocit väčšia pecka ako SP, naostro ešte nevyskúšané.
Minulý týždeň som na strelnici vystrelil Federal v 243 vyše 20ks nábojov. Doma som čistil hlaveň a bol som veľmi prekvapený aké minimum splodín tam ostalo - skoro žiadne a to ju pretláčam Brunnoxom a okrem medenného kartáča aj bielym plstenným valčekom. Prvý bol trochu špinavý a potom ďaľšie úplne čisté. Ešte som sa po cca 20 ranách s tak relat. málo zafúľanou hlavňou u žiadneho streliva nestretol.
Tvoje slova mozem len potvrdit . Federal pouzivam v 308W. Skusal som aj Igman a S&B ale po nich uz zostal slusny oter . Federal je navyse sakramentsky presny . Na 100m asi 2cm rozptyl , stielane v sede s podopretym predpazbim .
Strelivo federal odporúčam!!!! skúšal som ho v kalibry 300 WM, na strelnici som vystrielal 20 ks. a hlaveň bola minimalne zanesená!!!skoro vobec8-L
<br/>
<br/>Zato strelivo S&B po 6 nábojoch to v hlavni vyzeralo tak, ako keby som v nej týžden udil slaninu:P:P a preto S&B?? nie ĎAKUJEM
Skusal niekto Federal v kalibri 7x57S, resp vie niekto kde by sa dalo kupit? Podla stranky katalogu vyrobcu ho vyrabaju, ale niekde som to nevidel, ani nezohnal. Dik
Federal vyrába "milión" výborných striel v širokom spektre kalibrov. Veľa kamošov ho strieľa v 300 v 30-06 a 308 - vynikajúci pomer cena a výkon a aj presnosť. Bohužiaľ sú zrejme za tým licencie, resp. pomery na trhu, len munimum tejto kvalitnej produkcie sa dá u nás zohnať a to isté platí pre povedzme Hornady. To je aj jeden z dôvodov, že trh sa len veľmi málo a postupne obohacuje o novšie kalibre, resp. rôzne špecialitky/ktoré netvrdím, že sú vždy super/, ktoré by aj mnohých z nás zaujali, len sa bojíme, že bude problém so strelivom, resp. dostaneš na pomaly celom Slovensku jeden druh náboja. Potom si klikneš na net a vidíš ich na stránke Federal 9 druhov v požadovanej ráži - a nechápeš...
No ak si dobre spomínam, tak som ho videl v Armyshope v Rožňave pred cca 2 mesiacami, 9,0 g Nosler Partition, celkom nadupaná laborácia, krabička tuším 30eur, no bolo by to treba pre istotu overiť.