Strieľate niekto v 8smičke RWS strelu HMK? Zaujímam sa o ňu a s kamošov ju nik nestrieľa. Je lepšia podľa Vás ako TIG? Privítam každú skúsenosť. Ďakujem.
pouzivam ale v 8x57 JRS 12,1 g a TIG a TUG som strielal v 30-06 mam dojem ze ranivost je ta ista len poskodenie je mensie ale v osmicke je to o nieco pomalsie mozno to bude rozdiel
V osmičke nie, ale v .308 Win sme to porovnávali s kamarátom, ktorý používal TIG a ja HMK. Jednoznačne vyšiel víťazne HMK.
<br/>Teraz preto pred kúpou osmičky riešim dilemu HMK alebo Oryx a nad TIG-om ani neuvažujem.
oryx som na spolocnej prehodil s kamosom a strelil som lanstiaka 45-50 kg a on hmantelom o stand dalej obdobne velkeho a po h manteli len doroloval a po oryxe pobehol cca 30m ale obe rany na cca 25-30m nakolko to bolo u znameho tak po odrati porovnaval poskodenie a podla neho hmantel zasiahol kraj lopatky vlastne len chrupavka a rebro na vystrelnej strane a poskodenie min. a oryx rebro za lopatkou a rebro na vystrele a na tej strane podliata cela lopata tak on jednoznacne podla toho hlasuje za hmantel ale podla jedneho sa to neda porovnat hhee ked som mu povedal cenu jedneho oryxa 48 sk a hmantela 75 pre neho to bolo jasne pre oryx