Kamoš poľoval roky 270W a Sako Hammerhead hodnotil ako najvyrovnanejšiu muníciu do 270W. Videl som pár zásahov a môžem len doporučiť. Predajňa Frano NR alebo Zvolen Brenneck Ing. Fedor,
Akela prosím Ťa daj mi kontakt na firmu vo Zvolene, ktorá predáva náboje Sako.Potrebujem kúpiť do 270W sako hammerhead 10,1g a Fraňo už sako na slovensko nevozí.
Ja som používal Winchester 8,4g,Pover Point,spokojnosť veľká.Presnosť aj na 200 metrov,strelených asi 15 lišiek a niekoľko mačiek.Ranivosť na diviakov dobrá,zostávali v ohni,alebo do 30 metrov.Samozrejme po komorovej rane.Srnčie výborné,len trochu večšie podliatiny,to preto že je to rýchla strela.Inak O.K. Potom som prešiel na 9,7g tú istú strelu,ele len z dovodu,že je pomenšia a lepšia do kultúr.Neuhýba toľko.
Moje skromné skúsenosti s PTS a XLC. Balistické tabuľky majú skoro zhodné, na strelnici overené, takže netreba prestreľovať pri zmene. PTS - strelené dve líšky, prvá 150m komora v ohni vstrel takmer neznateľný, výstrel 5 cm, druhá 130m komora v ohni vstrel takmer neznateľný, výstrel 5 cm. XLC - strelený srnec na dvakrát, prvá rana na stehno na horný kåb, otvorilo mu brušnú dutinu bez poškodenia vnútorností, strela prešla do druhého stehna, taktiež horný kåb - minimálne poškodenie diviny, žiaden hematóm. Dostrelený na komoru vstrel dierka , výstrel 3 cm. Nemám odskúšané na líšku. PTS som odložil na vysokú, kvôli dopadovej energii.
Pojdes na stranku normy www.norma.cc/default.asp?Lang=2#[/]TU
<br/>
<br/>Na hornej liste otvoris Ballistic v metrickych mierach. Otvori sa ti taky podprogram. V nom pri hunting cartridges kliknes na OK. Zobrazi sa ti tam vyber striel a kalibrov, najdes si vulkan 10,1g v 270win a nasledne ti program vyhodi dostupne udaje spolu s balistickou krivkou...
Prípadne tu na stránke vľavo v menu si klikni na stiahnite si, ďalej na programy a stiahni program BALLISTA. Nie sú to síce balistické tabuľky, ale môžeš tam zistiť všetko čo potrebuješ, dokonca viac ako z tabuliek.
Zdravím, kolegové,
<br/>jsem také majitelem kulovnice ráže 270 win. Na novou sezonu bych si chtěl pořídit náboje Blaser CDP, ale nemám s nimi zatím žádne zkušenosti, tak bych Vás chtěl o nějaké poprosit. Díky!!!
nazdar...chcel by som sa Ta spýtat že ako sa správala líška strelená na večšiu dialku na mekko...konkrétne ak jej to rozpáralo črevá...kolko odbiehala z nástrelu..?? pýtam sa iba preto že nie vždy sa podarí na velku vzdialenost komorová rana a pri takom počte máš asi už svoje skusenosti...ak maju i iný poznatky budem im vdačný...LOVU ZDAR.
Tak poraď, buď na tomto fóre alebo mne na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.