tak teraz som už domotaný úplne..
<br/>aby som to uviedol na pravú mieru ....rozhodujem sa medzi špringrom a borderom, po vizuálnej stránke sa prikláňam k welšovi a inak k borderovi...
<br/>uvidíme...možno skončím napokon pri niečom úplbne inom
<br/>ale ďakuejm za rady na tomto fóre....
Tým nechcem povedať, že ja som nejaký super skúsený:] Ibaže ani ty ani ja nie sme v pozícii aby sme mohli robiť uzávery o tom ktoré plemeno je lepšie a ktoré horšie.
<br/>Piticom: asi ti nepomôžem keď poviem, že je úplne jedno či si kúpiš Welsha, alebo Bordera. Pes je taký ako si ho spravíš. Hlavne aby bol zdravý nielen fyzicky, ale aj psychicky a zvyšok je na tebe:)
to PITICOM-Keby si sa náhodou rozhodol pre Bordera, tak sa mi ozvi na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. . Mám chovateľskú stanicu a dobré kontakty, takže zohnať Ti nejakého Borderíka by nemal byť problém.:)
matulkoh když se každý bude věnovat svému psu jako ty tak má šanci mít dobrého možná i supr psa ale neposuzuj plemeno podle jednoho jedince.Pitocom nebudu ti radit jaké plemeno si máš pořídit ale podívej se v jakém revíru a jakou zvěř lovíš a podle toho se podívej která plemena proto prostředí a spůsob lovu byla stvořena je přeci blbost si do hor pořídit ohaře když tam je v pohodě spíš honič přeji ti šťastnou ruku při výběru
nazov temy nebol vhodne zvoleny, islo o rady o vhodnosti welsha a inych plemien do urciteho terenu, pod tymto nazvom by sme museli rozoberat len to jedno plemeno.
Zalesak súhlasim s tebou, je tu bordel od bordertetieristov. Vjedator založ si tému borderterier a nesnaš sa tu vnucovať každý tretí príspevok čo tu nepatrí. Ešte raz opakujem téma je welššpringeršpaniel, ak si to niekto nevie prečítať.
Aááááááááááááááá niekto je tu proti nám zaujatý! Borderterrieristi už svoje vlákno majú, ale to by si musel trošku viac študovať tieto stránky kamarát.
Nie som zaujatý ani proti borderovi ani brazilskej file. Čo sa konu páči nech si chová. Čo je na stránkach viem, teba chcem upozorniť - na propagáciu chov. staníc je kolonka, na inzerovanie je bazár. Témy rešpektujem.
Samozrejme, že vlohy tam musia byť, ale to beriem akosi automaticky;) Proste si len nemyslím, že welshspringer by ich mal horšie ako iné plemená, trebárs aj border. Ide "len" o to vytiahnuť to z neho. Vieš, že ja si myslím, že dobré vlohy má omnoho viac psov ako sa prejavý. Predpokladám že sa stretneme na výstave, tak tam môžme pokecať8-L