No ja si myslím, že Matulkoh tam nemal na mysli konkrétne plemeno. Takisto si myslím, že tu nikto neznižoval schopnosti a vlohy Welshspringra, len sa tu rozoberala jeho vhodnosť vzhľadom k Piticovmu popisu terénu a predpokladanému využitiu. Podľa mňa je Welshspringer vynikajúci pes-myslím ako plemeno celkovo. Ale je otázne či bude vhodný do vyšších poloh s kopcovitým terénom a využívaný na diviaky. Farba- tej by som sa nebál. Čo sa týka durenia, niekedy stačí keď sa zveri drží a hlási. Podľa mňa nie je nevyhnutné, aby šiel do priameho kontaktu. Aj mnoho kopovov pracuje bez priameho kontaktu a to veľmi úspešne.
Ahoj piticom.
<br/>Nikdy som ju nestrihal, iba pravidelne vycesaval. Niekolko krat do roka kupanie so samponom pre psy, ocistenie po polovnickej akcii (bodliaky, repikove bobaky, atd...) podla moznosti hned... Žiadne návštevy psieho kaderníka..
Asi myslíš fotky štajerákov všeobecne, lebo ja som fotky tej mojej nezverejňoval...
<br/>Ťažko Ti odpovedať, lebo neviem úplne presne čo je podstatou Tvojej otázky. :liar:
<br/>Teda, domnievam sa, že na tých fotkách čo si videl, asi som videl aj ja jednu takú, bol štajerák ako taký chlpatý bundáš, srsť cez oči apod.... :{
<br/>Treba si zohnať štandard plemena, resp. osloviť zopár skúsených chovateľov plemena, ja som iba majiteľ a držiteľ jednej konkrétnej sučinky, ktorá je pracovne vynikajúca, a exteriér pre mňa nebol vôbec podstatný. Neplánoval som mať chovnú stanicu, takže som nebol ani na výstave ju dať posúdiť. Teraz to trošku možno aj ľutujem, ale už je to tak ako to je..
<br/>V skratke - dlhšie zimné chlpy jej vždy na jar vyčešem v priebehu mesiaca, dvoch, na jeseň jej v pohode dorastajú..
pedro, máš toho viac: ale tu máš nejaké chovné stanice: www.jankinazahrada.sk, www.merylic.cz, tu máš aj číslo na pani v ČR, chcela za psíka 5.500 ČK, čo je dosť dobrá cena: +420777727522
<br/>basky, vďaka, mne išlo predovšetkým o toho bundáša, lebo na niektorých fotkách ten štajerák vážne vyzerá ako chlpatá guľa.
<br/>lovu zdar
Vďaka za tip. Jankinu záhradu som pozeral na webe, teraz nemajú nič ale na jar chcú páriť. Do Čiech sa mi zatiaľ nechce trepať keďže som z východu. Toho psíka chce priateľka a zatiaľ to neponáhľa, ale ozaj ako si sa rozhodol ty? Máš šteňa?
<br/>PS: Priateľkin otec poľuje na Liptove a ja pri Košiciach, takže ten psík bude makať všade.
ja som sa ešte nerozhodol, ale už je to iba medzi welšom a štajerákom, ale naozaj neviem, ako to dopadne. uvidíme...
<br/>na welšovi ma odrádzajú tie chlpy...
ak si nikdy necvicil psa, porad sa s niekym skusenym, a nehladaj clanky na cvicenie na nete lebo si mozes akurat p.... psika, to mas ako s detmi v skole, dam ti navod ako uciy ale ucitel s teba nebude.