mam osmičku z roku 1942 ,nastrelujem na dobrých 150 metrov na 5 centimetrový krúžok používam náboje S-B SPCE puskohlad Meopta ARTEMIS 2000 6 X 42 a nemám s tým problém
do ustia hlavne zasun naboj daneho kalibru...ak zapadne do hlavne az po nabojnicu, hlaven je vystrielana... mal by zapadnut po striznu hranu alebo zhruba po miesto kde by sa mala nachadzat:)
<br/>
<br/>LOVU ZDAR
Je to rôzne, mne do jednej guľovnice české strelivo zapadne po nábojnicu a americké má ešte také 4mm, tak neviem kde je pravda. Treba z toho streliť pár rán a uvidí sa. Ale samozrejme niektoré strelivo každej flinte nepasuje, napr. mne Norma v jednej guľovnici nesedí ale Igman ide do 2cm. To isté som mal aj v TigrII. Čim väčší šmejd tak to išlo presnejšie.
Osobne s ZG-ckou nemam skusenosti .. ale doma mame ZKK600 a musim povedat ze je to bezproblemova zbran. vsetko perfektne sedi. A je pravda ze dnesne CZ-ty velmi ale velmi zaostavaju kvalitou.
Zdravim,chcem sa spytat ci mate niekto skusenosti s gulovnicou CZ STRAKONICE MOD 98,na hlavni je SPRINGFIELD ARMORY GENESEO, IL. USA.Je to v razi 308W,rok vyr.97 co je to za zbran,akej kvality.DAKUJEM,sorry nechcel som zakl. novu temu.
8o8o8o
<br/>CZ Starkonice je firma zaoberajúca sa hlavne strojárenskou výrobou. "Robia" aj zbrane, pozri stránku www.luvo.cz, ale to čo ty píšeš tam neuvádzajú. Hlavne sa venujú samonabíjacím pištoliam (modelová rada TT) a rôzne verzie a úpravy Sa. vz 58. Podľa toho čo píšeš (ak ide o origoš zbraň) pôjde o zbraň vyrobenú v Springfielde, USA a predávanú pod obchodným menom CZ Strakonice. Ak by som ťa mohol poprosiť daj podrobnejšie info, popr. foto zbrane, veľmi by ma to zaujímalo.