Smejete sa mladému chlapcovi, ale by ste sa čudovali aké chabé vedomosti o zveri majú dospelí (hlavne v okolí BA). Názory ako že jeleň je manžel srny, daniel je pehavý jeleň, havran je muž vrany a pod. šplechy sú dosť časté. Najkrajšie hlody boli ale, keď chlapík hľadal v M. Karpatoch zhody z muflóna alebo česká rodinka v Tatrách vykrikovala na kamzíka „ jéé hele svišť“.:[
<br/>Hold dnešná „hypermarketmi odchovaná“ generácia pomaly nerozozná kozu od kravy a už vôbec nedokáže pochopiť zmysel poľovníctva.:[
Sevas Roman 123,
<br/>
<br/>Srnec zhadzuje parohy koncom októbra a v novembri. Jeleň od konca februára do druhej poloviny marca. Daniel o niečo neskôr - koncom apríla.
<br/>
<br/>S pozdravon,
<br/>
<br/>Taki
a ja si pametam ako som sa v skole hadal z ucitelkou ....ucitelka tvrdila ze jelen ma rohy..:I a ja som jej stale tvrdil ze ma parohy .ale ona nie a nie ...a raz sa mi prisla ospravedlnit;)mlady a sikovny8-)
U nas v skole som sa raz opytal spoluziaka ci srna ma rohy alebo parohy. On povedal ze parohy ale ja som mu povedal ze nie.Lebo srna nema ani rohy ani parohy!
Výnimočne mohol mať pravdu aj Tvoj kamarát - keď listuješ staršie poľovnícke časopisy, napr. českú Myslivost, tam z času na čas sa objaví rarita - srna s parožkom a pod.
<br/> Takže.......
prepac roman123, nespravne som tvoju prvu otazku zaradil ako hlupu, pretoze som predpokladal ze na nu pozna kazdy polovnik odpoved, tvoja otazka na Kmpp my otvorila oci, dufam ze ti vychodniari poradia. Drzim palec.