neorganizoval si ty náhodou združstevňovanie?
<br/>[r] nejdú voliť zástupcov do orgánov SPZ ale do ogránov komory [/r] veru tak, ale zástupcov SPZ do komory
<br/>A čo sú to tie peniaze SZP? nuž to sú i moje peniaze.
<br/>divím sa ti, že si vôbec členom SPZ. Načo?
Bolo. A mam velke obavy, ze sa aj tak stane...Som velmi zvedava ci vobec, a aky priestor dostanu clenovia ostatnych pol. organizacii v KOMORE! Myslim ze ziadny, alebo minimalny. Aparatcici z SPZ pojdu po funkciach! A udelaju to...
Zuzanka, isto pôjdu ako cigéň po údenom a pôjdu dovtedy, kým si obyčajní poľovníci neuvedomia svoju hodnotu. Kým si neuvedomia, že funcionári sú tu na to, aby im slúžili a nie na to, aby sa bolo komu klaňať a ...
neviem, čo je hýkať... ale snáď som ťa pochopil. čo ťa vedie k takémuto porovnávaniu? tak ty chceš dať náš majetok SPZ niekomu len tak, združstevniť ho, a ja som boľševik? :] to si tomu dal...
<br/> radšej sa zamysli nad podstatou problému.... doteraz platný zákon mimo iného rozlišuje SPZ a iné poľovné organizácie..... a povedz mi, prečo by iní mali užívať s úsmevom na perách cudzí majetok, prípadne ho podľa tvojho návrhu dostať do majetku? navyše, keď im SPZ doteraz nebolo dosť dobré? alebo len na to, že majú lacnejšiu poistku a ináč sa od neho dištancujú?
Papo, prosím ťa, čo mi to tu podsúvaš? Ja nikomu nič cudzie nedávam a ani po ničom cudzom nebažím. Iba som si dovolil napísať ako môže byť naložené z majetkom SPZ.
Papo, ver tomu ze Ti ini( clenovia inych pol. organizacii) by najradsej s SPZ- etkom nemali nic spolocne! Preto su v nom neni! A ze maju lacnejsiu poistku? Prd! Individualna je drahsia, hromadna lacnejsia! A preco to maju lacnejsie napr. clenovia Lov. a ochr. spolku Pribina Nitra? Platia si hromadnu poistku a hlavne...hlavne nezivia byrokraticky aparat SPZ, kt. aj tak vobec nepotrebuju a nepotrebovali!!! Taka je pravda! O com bola politika SPZ? Plat, drz hubu a krok a ak sa Ti nepaci- sankcie a vyhrazky, budeme Ta riesit! Naco su nam karne organy STRANY? Mozme veci predsa riesit vo vlastnych kuchyniach( stanovy zdruzeni, interne predpisy) , v obcianskospravnych konaniach, ci na sudoch! Aby jedina STRANA rozhodovala o tom co je spravne, co nie, kto dobry je a kto nie? Priroda draha pracuj, pretoze toto je o ideologii, kt. neodisla so 17. Novembrom, zial!
zuzanka, trochu sme sa nepochopili;), ja nie som proti tomu, aby existovali iné poľovnícke organizácie, ani som takýto názor nikdy neprezentoval. ono je to trochu naopak. členovia iných spolkov si ponechávajú členstvo v SPZ práve kvôli tej nízkej poistke. zároveň sú však evidovaní ako nezaradení v PZ, teda riadni členovia so všetkými právami. a ešte aj takí, čo sú v jednom i v druhom , PS aj PZ. a zároveň funkcionármi SPZ... nuž toto je ten problém, že o spz nerozhodujú vlastne členovia spz.
<br/>akými záujmami sa potom riadia takíto ,,členovia,,?
s tym že komora bude fungovať za peniaze nás poľovníkov nemôžem úplne súhlasiť. tie " malé " sumy čo platíme nejdu len do SPZ teraz už čoskoro komory, ale dosť z nich ide do štátu a ten si stým robí čo chce on. keby všetky peniaze čo platíme alebo budeme platiť komore ostali iba jeje. mali by sme polovníctvo na veľmi vysokej úrovni. o tom však môžeme len snívať.
<br/>tak isto to funguje npr aj s poplatkami za cesty, poikuty atď. len časť z nich ide na iích opravu a zvyxšok do štátnej pokladnice. a čo sa stane stými otom už nerozhodujeme mi.
polia neiesu všade, a ak máš pole a ideš vyháNať pred¡kosením zver, tak ak nemáte v združení polovne upotrebitelneho psa, tak zavolas toho skym mas zmluvu. vobec to nieje zle. proste nemame povinostdrzat psi v zdruzeni, ale mame ich povinost pouzivat a je jedno ci je uz zo združenia alebo od niekoho skym mas zmluvu.
a veľmki dobre viem co je pes v revíry, ved aj ja mám psíka, a nikto nám ich nezakazuje chovat nadalej a pouzivat v revíri, ale je to kazdeho vec. nieje teda povinosť chovať ale používať. vo vela združeniach čo viem vela združení chovalo PUP ale na polovačke neboli ani raz, išlo len o papiere. a používali sa len psíky. bez papierov. npr. jagteriére nenosili na polovačky lebo as báli že im vôjdu do jazvečích dier. tento zákon (táto zmena to dúfam zmení.)