8. apríla 2006  v sobotu o 11.35 hodine na STV DVOJKE sledujte premiéru relácie
 
 
1. repríza  tohto vysielania je plánovaná na 13. apríla 2006 so začiatkom o 01.55 hod. a 2. repríza  bude 13. apríla 2006 o 14.55 hodine na kanále STV 2.
Obsah:
 
  


1, Šelmy v Tatrách - v najstaršom národnom parku žijú vlky, rysy i medvede aj vďaka systematickému prikrmovaniu raticovej zveri v zimnom období. Viac vám o význame prikrmovania a živote s divými šelmami porozprávajú lesníci zo Štátnych lesov Tatranského národného parku.
 
 
 
 
 
 
 

2, Lesnícke obhospodarovanie a jeho vplyv na životné prostredie zveri. Zakladaním ohryzových plôch, vytváranie políčok a rešpektovanie nárokov zveri aj v pri tvorbe lesných hospodárskych plánov - to je cieľom lesníkov. Prečo? Dozviete sa od poľovníckeho referenta Lesy SR š.p.
 
  
 
 
 
 
 
 3, Natura 2000 - čo je to sústava chránených vtáčich území a území európskeho významu Vám prezradia pracovníci Štátnej ochrany prírody Slovenskej republiky.
 
  
 
 
 

4. Levické poľovnícke dni už po 11. krát. Reportáž z prestížneho medzinárodného podujatia poodhalí tajomstvo receptov jeho prípravy, zhodnotíme uplynulú minuloročnú poľovnícku sezónu v levickom okrese, zameriame sa na správnu výživu zveri.
 
  
 
 
 
 
 

5, Ekohra o životnom prostredí - pre deti z materských i základných škôl máme pripravenú obľúbenú ekologickú hru "netopier".


Zapojte sa do súťaže a môžete získať niektorú z vecných cien (tričko, publikácie o prírode). Odveď na súťažnú otázku: Ktorý zmyslový orgán využívajú pri orientácii netopiere? - posielajte na adresu: Relácia Halali, Centrum 1/1, 017 01 Považská Bystrica alebo Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

Sledujte Halali a  budete informovaní o dianí v slovenskej prírode.

Námety do vysielania: 042 - 43 40 184.



Partneri

Kto je online?

Práve tu je 651 návštevníkov a žiadni členovia on-line