3. júna 2006  v sobotu o 11.20 hodine na STV DVOJKE sledujte premiéru relácie
 
 
1. repríza  tohto vysielania je plánovaná na 8. júna 2006 so začiatkom o 03.00 hod. a 2. repríza  bude 8. júna 2006 o 15.30 hodine na kanále STV 2.
1,Nezvyčajný tok hlucháňa
 
 

 
Priblížiť sa k hlucháňovi aj s kamerou vyžaduje nielen skúsenosti v oblasti filmovania, ale aj správania sa tohto mimoriadne opatrného živočícha. Poľovníci na Orave však v tomto roku prežili naozaj nezvyčajný tok hlucháňa, ktorý počas ranného rituálu zaútočil aj na našu kameru.
 
 
 
2, Hory v plameňoch
 

 
V roku 2005 horelo v Tatranskom národnom parku celkom 28 krát. Vo väčšine prípadov bola príčinou neodborná manipulácia s ohňom. Vyskytli sa však aj prírpady úmyselného založenia požiaru. Ako sú pripravení hasiči zvládnuť tohtoročnú horúcu letnú sezónu?
 
 
3, Sysle
 
 

 
Sysle miznú z našej prírody už od konca 70-tych rokov minulého storočia. Hodnota jedného sysľa je stanovená na sumu 15 tisíc korún. Patrí medzi chránené živočíchy. Pracovníci štátnej ochrany prírody ich premiestňujú za účelom rozšírenia populácií aj na nové lokality.
 
 
4, Jelšavský horár
 

 
Takto familiárne sme nazvali jedného z priekopníkov slovenského lesníctva, ktorý viac ako 40 rokov prežil v Jelšave Ľudovíta Greinera. Mal deväť detí, prispel nielen k rozvoju Slovákov, ale aj slovenských lesov.
 
5, Ekohra: potrava pre drozdy. Čím sa živia vtáky Vám prezradí koordinátorka environmentálnej výchovy Slovenskej agentúry životného prostredia.
 
 
Vaše námety a názory na vysielanie televíznej relácie Halali píšte na adresu:

Halali, Centrum 1/1, 017 01 Považská Bystrica
e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.,
tel: 042 - 43 40 184
 
 
 

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 338 návštevníkov a žiadni členovia on-line