7. októbra 2006  v sobotu o 11.20 hodine na STV DVOJKE sledujte premiéru relácie
 
 
Repríza  tohto vysielania je plánovaná na 12. októbra 2006 so začiatkom o 16.00 hod. 
Obsah:

1, Poľovačka na zlatého jeleňa. Chránená poľovná oblasť Poľana sa už desiatky rokov pýši s najkvalitnejšími trofejami jeleňov na Slovensku. Aj v tomto roku ponúkla svoje dary. Viac vám o poľovačke na jeleňa povedia Ing. Marcel Lehocký a Ing. Ján Malček, pracovníci štátnych lesov. Neopakovateľný zážitok prežil aj úspešný lovec Ing. Alexander Menyhart.
 

 

 
 
 
 
2, Večne živý? Lykožrút smrekový, lykožrút lesklý a lykožrút smrekovcový ako traja mušketieri dobývajú Tatranský národný park. Lesníci sa bezmocne prizerajú a v zmysle platných zákonov nemôžu asanovať napadnutú drevnú hmotu, pritom rýchlosť množenia sa podkôrnikov je zarážajúca. Akou rýchlosťou vykračuje lykožrút vám prezradia naši respondenti: Ing. Peter Líška - riaditeľ ŠL TANAP-u, odborní pracovníci ŠL TANAP-u  Ing. Peter Spitzkopf a Ing. Miroslav Jurčo. Názor na vývoj situácie v kalamitnom území formuje za poslancov NR SR Ing. Tibor Lebocký.
 
  

 
 
3, Anna Valentína. Po päťsto rokoch sa podarilo na Slovensku vrátiť zubrov do voľnej prírody s najlepším výsledkom - narodenie zubrice menom Anna Valentína. V národnom parku Poloniny realizujú pracovníci Štátnej ochrany prírody SR jedinečný projekt reštitúcie zubrov na južné svahy Karpatského oblúka. Viac vám prezradia: Štefan Pčola - strážca, Ing. Ján Mizerák - generálny riaditeľ ŠOP SR, Ing. Ján Repka - riaditeľ NP Poloniny, Ján Slabý - poslanec NR SR, Jaroslav Izák - minister ŽP SR, Ján Lempeľ - predseda urbárskej spoločnosti v Ruskom.
 
 
  
 
 
 
 
 

4, Ekohra o životnom prostredí s názvom Ostrovy života, ktorou vás bude sprevádzať Želmíra Rúžičková - koordinátorka environmentálnej výchovy SAŽP.


 
 
 
 
 
 
 
Vaše námety do obsahu relácie Halali nám môžete posielať na adresu:
Redakcia Halali, Centrum 1/1, 017 01 Považská Bystrica
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., 042 - 43 40 184.
 
 
 


Partneri

Kto je online?

Práve tu je 401 návštevníkov a žiadni členovia on-line