20. októbra 2007  v sobotu o 11:40 hodine na STV DVOJKE sledujte premiéru relácie
 
         
 
1. repríza  tohto vysielania je plánovaná na  nedelu 21. októbra 2007 so začiatkom o 07:10 hod.,  2. repríza je v pondelok 22.  októbra  2007  o 22:55 hodine na STV 2, a 3. repríza je v sobotu 27. októbra 2007 o 13:00 na STV 2.

Z obsahu: Sokoliarsky festival II * Lesy bez smreka? * Liečivé huby ...
 
Sokoliarsky festival II.
 
 
   
 
Druhá časť reportáže z 1. ročníka Medzinárodného festivalu sokoliarov, ktorý sa uskutočnil v Anglicku. Slovenskí sokoliari na ňom reprezentovali národné tradície, čím prispeli k snahe zapísať sokoliarstvo do svetového kultúrneho dedičstva organizácie UNESCO.
 
 
 
Lesy bez smreka?
 
 
   

Situácia v smrekových porastoch na Slovensku je alarmujúca. Smreky pod vplyvom abiotických a biotických škodlivých činiteľov postupne odumierajú. Od roku 2004 zlikvidoval vietor a lykožrúty v Tatrách les veľký ako 21 tisíc futbalových ihrísk. Reportáž monitoruje príčiny tohto stavu.
 
 
Liečivé huby 
 
 
 
   
  
Drevokazné huby, ako hliva ustricovitá a shitake majú nielen výrazné saprofitické vlastnosti, ale zároveň liečivé účinky. Pomáhajú lesníkom pri procese rýchlejšieho rozkladu drevnej hmoty a zároveň môžu človeka liečiť. V reportáži odhalíme jedinečné vlastnosti húb, ktoré si môžu diváci vypestovať aj na záhrade.
 
 
 
 
 

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 222 návštevníkov a žiadni členovia on-line