06. októbra 2007  v sobotu o 11:40 hodine na STV DVOJKE sledujte premiéru relácie
 
         
 
1. repríza  tohto vysielania je plánovaná na  nedelu 07. októbra 2007 so začiatkom o 07:10 hod.,  2. repríza je v pondelok 08.  októbra  2007  o 22:55 hodine na STV 2, a 3. repríza je v sobotu 13. októbra 2007 o 13:00 na STV 2.

Z obsahu: Kalamita v Tatrách * Sokoliarsky festival Anglicko 2007 * Cena pre Halali * Zvernica Betliar * Cyklotrasa
 
Kalamita v Tatrách
 
 
   
 
Situácia v našom najstaršom národnom parku je mimoriadna. Kalamita, ktorú spôsobuje lykožrút už dosiahla plochu 1/3 veternej kalamity z roku 2004. Doteraz v Tatrách, pod vyplyvom podkôrnikov už uhynulo 920 tisíc stromov. Reportáž predstavuje divákom lykožrúta, jeho bionómiu a zároveň opisuje škody s náčrtom možného riešenia vážnej situácie.
 
 
Sokoliarsky festival Anglicko 2007

 
 
 
Prvá časť reportáže z jedinečného podujatia: 1. ročník - Medzinárodný sokoliarsky festival, ktorý sa uskutočnil v panstve Brekshire, neďaleko Londýna. Slovenskí sokoliari reprezentovali naše národné tradície a tak prispeli k návrhu zapísať sokoliarstvo do kultúrneho dedičstva UNESCO



Cena pre Halali

 
 
Tv redakcia Halali získala prestížne ocenenie od rektora Technicke univerzity Zvolen, pri príležitosti dvojstoročnice vysokého lesníckeho školstva na Slovensku. V reportáži nahliadneme do "kuchyne" televíznej relácie a predstavíme jej tvorcov
 
 
 
 
 

Zvernica Betliar
 
 
Reportáž prináša informácie z ojedinelého projektu, ktorý realizujú lesníci od roku 2004 vo zvernici Betliar. Nevhodné klimatické a terénne podmienky ich viedli k zmene účelu zriadenia zvernice. Namiesto danielej zveri tu začali intenzívne chovať jeleniu zver. Premiešaním kvalitných populácií z Poľany a Východných Karpát možno očakávať vysokokvalitné jelenie trofeje.
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Cyklotrasa  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 2139 návštevníkov a žiadni členovia on-line