24. januára 2008  vo štvrtok o 16,30 hodine na STV DVOJKE sledujte premiéru relácie
 
         
 
Repríza  tohto vysielania je plánovaná na  nedelu 27. januára 2007 so začiatkom o 07:05 hod.

Z obsahu: Uzdravíme naše lesy? * Lesníci v Smoleniciach * Certifikácia národného parku * DOBRÁ RADA - ako prikrmovať v zimnom období * Súťaž vo vábení zveri - majstrovstvá Slovenska juniorov (4. ročník) * TIP NA VÝLET * Súťaž pre divákov


Uzdravíme naše lesy?
Návrat k zasadnutiu vlády SR k problematike ozdravenia smrekových lesov na Slovensku. Informácie o tom, kedy sa začnú realizovať ozdravné opatrenia, kto bude garantom projektu, z akých zdrojov budú práce financované.





Lesníci v Smoleniciach
Krátka zastávka na jednom z lesníckych závodov na západnom Slovensku. Predstavenie porastov, ktoré obhospodarujú lesníci a aktivít lesníkov zameraných k širokej laickej verejnosti (náučný chodník, chov rýb)




Certifikácia národného parku
Potrebujeme mať certifikované lesy aj v národnom parku? Reportáž o systéme certifikácie lesov v Tatranskom národnom parku. Poodhalí význam certifikácie a následne označovania výrobkov z dreva, ktoré pochádzajú z lesov, kde sa hospodári ekologicky. Pre lesníkov a drevárov začína byť dôležitý aj názor laickej verejnosti.





DOBRÁ RADA - ako prikrmovať v zimnom období.

Netradičná zima - netradičné spôsoby prikrmovania zveri? Aj na túto a ďalšie otázky odpovedajú profesionáli - poľovníci, ktorí obhospodarujú zver vo zvernici Biela skala pri lesnej správe Píla. V "Dobrej rade" poradia čím prikrmovať, kedy a prečo sa prikrmuje zver v zimnom období.






Súťaž vo vábení zveri - majstrovstvá Slovenska juniorov (4. ročník)
Jedinečná súťaž mladých talentovaných vábičov zveri, ktorých očarila príroda a jej hlasy. Pomocou špeciálnych vábničiek dokážu imitovať hlasy jeleňov, diviakov, líšok i zajacov.










TIP NA VÝLET

Tip pre divákov - kam sa vybrať na výlet. Tentoraz okolie Smoleníc, Hrad Červený kameň a atrakcie.









Súťaž pre divákov



Adresa: Redakcia Halali, Centrum 1/1, 017 01 Považská Bystrica
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., tel.: 042 43 40 184








Partneri

Kto je online?

Práve tu je 396 návštevníkov a žiadni členovia on-line