7. februára 2008  vo štvrtok o 16,30 hodine na STV DVOJKE sledujte premiéru relácie
 
         
 
Repríza  tohto vysielania je plánovaná na  nedelu 10. februára 2007 so začiatkom o 07:05 hod.

Z obsahu: DIVINA * DOBA LOVU * SPRACOVANIE DIVINY * RODIACE STROMY * DOBRÁ RADA * TIP NA VÝLET

DIVINA
V dnešnej relácii budeme rozprávať o divine a spracovaní diviny, preto začíname netradične, anketou priamo v obci Divina pri Žiline.


DOBA LOVU
Odkedy dokedy trvá poľovnícka sezóna? Ako je označená legálne ulovená zver? Na tieto a ďalšie otázky odpovedá reportáž monitorujúca doby lovu zveri na Slovensku.



SPRACOVANIE DIVINY
Lesníci v Topoľčiankach sa venujú spracovaniu mäsa zo zveri ulovenej počas poľovníckej sezóny. Akým spôsobom konzervujú divinu a ktoré druhy mäsa sú atraktívne?




RODIACE STROMY

Tatry dostávajú jednu ranu za druhou: najskôr vietor, potom lykožrúty, teraz silno rodiace stromy, čo môže byť predzvesťou ďalšej kalamity. Už tri roky po sebe zaznamenali lesníci zvýšenú úrodu smrekových šišiek, čo stromy oslabuje a sú menej odolné voči živočíšnym škodcom.




DOBRÁ RADA

Tentoraz v pravidelnej rubrike poradí šéfkuchár z poľovníckeho zámočku. Špecialista na prípravu jedál z diviny ponúka niekoľko rád pre začínajúcich i skúsených fajnšmekrov.





TIP NA VÝLET

Topoľčianky - iba trojtisícová obec ponúka na malom priestore množstvo atrakcií počas celého roka (zubria zvernica, poľovnícke zvernice, kone, historické pamiatky).



Partneri

Kto je online?

Práve tu je 4110 návštevníkov a žiadni členovia on-line