NAJSILNEJŠIA MUFLÓNIA TROFEJ SVETA



Profesor Nino Ninov, predseda komisie CIC pre výstavníctvo a trofeje, menoval ad hoc komisiu, ktorá v rámci 12. Levických poľovníckych dní 23. marca 2007 v Leviciach hodnotila trofeje. Komisia pracovala v zložení :

Ing. Karl Maierhofer z Rakúska – predseda
Doc. Pavol Hell, Slovensko
Ing. Dušan Krajniak, Slovensko
Ing. Gábor Bognár, Maďarsko
Ing. Andras Bõgre, Maďarsko

Za výdatnej pomoci  Prof. Juraja Cibereja zo Slovenska a Prof. Jozefa Hromasa z Čiech.

Zlava: prof. Juraj Ciberej asistent ad hoc komisie CIC, prof. Jozef Hromas, Ing. Karl Maierhofer predseda komisie CIC, Ing. Bögre András člen kom. CIC,
Ing. Gábor Bognár člen komisie CIC,


    Komisia ohodnotila 8 jeleních parohov, 10 danielích lopát, 12 muflóních rohov, 13 srnčích parožkov, 4 diviačie zbrane, 1 parožie jeleníka bielochvostého, 1 parožie jeleňa sika  Dybovského, 1 parožie losa, 1 rožky kamzice a lebky 1 vlka, 1 jazveca a 2 líšok, spolu 55 trofejí zo Slovenska, Čiech, Fínska a Rumunska.

    Najsilnejšia trofej srnca bola z Moče v okrese Komárno a dosiahla 166,53 b. CIC. Najsilnejšia trofej jeleňa z Banskej Belej v okrese Banská Štiavnica dosiahla 221,93 b. CIC. Trofej najsilnejšieho diviaka predložili z Vinicev okrese Veľký Krtíš v bodovej hodnote 132,80 b. CIC. Najsilnejšie lopaty daniela priviezli z Čiech, zo zvernice Karsil Velichovky z Jaroměře v okrese Náchod a dosiahli 218,01 b. CIC.
 
 
 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vrcholom však bolo hodnotenie kapitálneho muflóna, samozrejme z Českej republiky ulovenej slovenským poľovníkom vo zvernici Černý kopec v okrese Jeseník. Tento deväťročný muflón dosiahol so svojimi rohmi dlhými 112 a 113,3 cm 252,50 b. CIC. To znamená pokoril pätnásť rokov starý svetový rekord zo Židlochovíc o 0,05 boda.


Text - Ing. Dušan Krajniak
           člen medzinárodnej hodnotiteľskej komisie C.I.C.  za Slovensko

Foto - Ing. Miloš Bukoven
          
člen osvetovej komisie OkO SPZ v Leviciach


 

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 206 návštevníkov a žiadni členovia on-line