Výstava FeHoVa, čo v prekalde znamená zbrane, rybárstvo a poľovníctvo sa uskutočnila už po 14 krát vo výstavnom centre Hungexpo v Budapešti v dňoch 28. februára až 4. marca.
Konala sa vrámci výstavy Voľný čas 2007. Súčasťou tohto podujatia bola výstava športových potrieb pre profesionálov, ale aj amatérov pre ich  použitie vo voľnej prírode, športových halách, fitnescentrách, ale aj v domácnostiach. V najväčšom pavilóne výstaviska   mali návštevníci možnosť vidieť motorky, na dvoch, troch, či štyroch kolách azda od výrobcov z celého sveta. Pavilón C bol venovaný rybárskemu športu.
Poľovníkov predovšetkým lákal pavilón B a 16. V týchto dvoch pavilónoch našiel poľovník obrazne povedané od poľovníckeho gombíka po terénny automobil všetko čo potrebuje na poľovačku, ale taktiež aj do poľovníckej spoločnosti.
Hlavný organizátor Hungexpo spolu s Maďarskou poľovníckou komorou urobili všetko pre to,aby návštevník tejto výstavy bol spokojný. Okrem domácich vystavovateľov, zabezpečili množstvo vystavovateľov z viacerých krajín.Boli tu zastúpené svetoznáme výrobné firmy, ale aj predajcovia.
Návštevník mal možnosť pokochať sa na vystavovaných výrobkoch, podržať si ich v rukách, odskúšať napríklad poľovnícku optiku a ak mal pri sebe dostatok finančných prostriedkov aj kúpiť. Najviac sa však predávalo poľovnícke oblečenie a rôzne doplnky poľovníckej výstroje. Poľovačky takmer do celého sveta ponúkalo množstvo cestovných kancelárií.
Na pódiu v pavilóne B sa striedali rôzne ukážky poľovníckej činnosti.Dá sa povedať, že na túto výstavu si našlo cestu množstvo poľovníkov zo Slovenska, ako som mal možnosť sa sám presvedčiť. Medzi návštevníkmi výstavy boli aj Ing. Jozef Horváth, viceprezident SPZ a PaeDr. Imrich Šuba výkonný riaditeľ kancelárie SPZ.   Okrem toho tu bolo počuť aj rumunštinu a balkánske jazyky. Azda viac výstavu nám priblíži niekoľko fotografií:
 
 

pušky firmy Benelli
Pušky firmy Benelli
d

Od gombíka cez klobúky,
lustre a preparáty ponúkala táto dvojica poľovníkom takmer všetko



d

Poľovnícke kravaty, hodiny a obrazy




Pohľad na stánok jednej z cestoviek


Jedálenská súprava s poľovníckou tématikou




Slovenský výrobca vábničiek Ing. K. Mihalko



Ukážka lovu lukom



Stánok slovenských firiem
 Húska a Zlatý orol







Stánok redakcie Nimród




Pušky firmy Springers



Zastúpenie firmy Sellier Bellot



Zastúpenie firmy Česká zbrojovka



Pušky značky Krieghoff



Výstava obrazov
 
 
 


Text a foto - Ing. Jozef HERZ, PhD




 











Partneri

Kto je online?

Práve tu je 285 návštevníkov a žiadni členovia on-line