MINISTERSTVO PÔDOHOSPODÁRSTVA
SLOVENSKEJ REPUBLIKY

Sekcia lesnícka

Bratislava 31. 10. 2005
Číslo: 6324/2005-700
Ministerstvo pôdohospodárstva Slovenskej republiky ako ústredný orgán štátnej správy poľovníctva v zmysle § 38 Zák. č. 23/1962 Zb. o poľovníctve v znení neskorších predpisov, v nadväznosti na Opatrenie Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky, sekcie lesníckej č. 6255/200 5-700 zo dňa 24. 10. 2005, podľa § 18 ods.1 cit. zákona a v súlade s mimoriadnymi núdzovými opatreniami Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Slovenskej republiky č. Č.k.mno - 4380/2005 zo dňa 31. 10. 2005
 
u r č u j e 
 
podmienky výkonu monitoringu poľovnej pernatej zveri v rámci vykonávania preventívnych opatrení proti rozšíreniu chrípky hydiny na území Slovenskej republiky nasledovne:
1. Monitoring voľne žijúcej vodnej a pernatej zveri (hus divá, hus poľná, hus bieločelá, kačica divá, lyska čierna) budú vykonávať výlučne zamestnanci príslušných regionálnych veterinárnych a potravinárskych správ.

2.
Monitoring pernatej zveri odchovanej v umelých chovoch (bažant poľný, kuropta horská, jarabica poľná) vykonajú po ukončení spoločných poľovačiek, schválených príslušným obvodným lesným úradom, zamestnanci príslušnej regionálnej veterinárnej a potravinárskej správy. Obvodný lesný úrad nahlási príslušnej regionálnej veterinárnej a potravinárskej správe termíny schválených spoločných poľovačiek v rámci svojej územnej pôsobnosti. Užívatelia poľovných revírov, v ktorých bude schválený plán spoločných poľovačiek v rámci monitoringu, sú povinní zabezpečiť účasť zamestnanca príslušnej regionálnej veterinárnej a potravinárskej správy za účelom vykonania monitoringu ulovenej zveri.

3.
Užívatelia poľovných revírov sú povinní ulovenú zver uskladniť do času doručenia výsledkov monitoringu podľa podmienok určených zástupcom príslušnej regionálnej veterinárnej a potravinovej správy.

4. Monitoring ostatnej voľne žijúcej poľovnej zveri bude vykonávaný na základe požiadavky príslušnej regionálnej veterinárnej a potravinárskej správy, za účasti užívateľa poľovného revíru a schváleného plánu spoločných poľovačiek príslušným obvodným lesným úradom.
 
 
 
                                                               Ing. Valér Cmorik
                                                       poverený riadením sekcie lesníckej
 
 
 
 

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 1717 návštevníkov a žiadni členovia on-line