Srdečne pozývame na XXI. ročník celoslovenských poľovníckych slávností






V areáli svätoantonského kaštieľa sa budú v dňoch 3. a 4. septembra 2011 konať tradičné celoslovenské poľovnícke slávnosti Dni Sv. Huberta. Záštitu nad podujatím prevzalo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Hlavnými organizátormi sú Slovenský poľovnícky zväz, Slovenská poľovnácka komora, Múzeum vo Sv. Antone a firma Šomek. Významní spoluorganizátori sú Lesy SR, š.p. a Vojenské lesy a majetky SR. V poradí už 21. ročník sa uskutoční v znamení osláv 40. výročia Slovenského klubu sokoliarov pri SPZ. SKS úspešne pomáha pri prezentácii slovenského poľovníctva, je súčasťou výchovno-vzdelávacích i kultúrnych podujatí, ktoré SPZ a SPK realizujú po celom Slovensku a úspešne nás reprezentuje i v zahraničí. Sokoliarom bude patriť  úvodný program osláv a SKS pripraví aj prezentáciu v rámci Siene úcty a slávy poľovníctva na Slovensku. Tohtoročné oslavy sa budú konať i v znamení Medzinárodného roka lesov 2011, ktorý vyhlásila Organizácia spojených národov.
Návštevníci sa už tradične môžu tešiť na Majstrovstvá Slovenska vo vábení jeleňov, no taktiež vo vábení srnčej, diviačej a dravej zveri Hubertlov-Halali, na atraktívny rybolov, ukážky poľovníckej kynológie, sokoliarstva, ukážky streľby z historických zbraní, súťaž v streľbe lukom - Antonský diviak 2011, súťaž o najkrajšiu a najdlhšiu bradu, a najkrajší poľovnícky šperk, najkrajší klobúk, najkrajšiu poľovnícku fotografiu, najlepší poľovnícky nôž, poľovnícky chodník a súťaž pre deti „Po stopách zveri“, vtipnú súťaž „5F“, súťaž o najsympatickejšiu poľovníčku „Hájnikova žena“, klubovú výstavu alpských jazvečíkovitých duričov, divadelné predstavenie, vystúpenie dychovej hudby Sitňanka, laserová strelnica s možnosťou „zapoľovať“ si aj na africkú zver....atď. Módnu prehliadku poľovníckeho oblečenia pripravuje tentoraz Klub slovenských poľovníčok.



MP RV SR a SPZ budú v dôstojnom prostredí oceňovať vzácnych ľudí, ktorí sa zaslúžili o rozvoj slovenského poľovníctva rezortnými medailami a medailami Sv. Huberta. Zlatým klincom programu osláv bude tradične svätohubertovská omša so sprievodom s uloveným jeleňom a obetnými darmi.
Nebudú chýbať nové výstavy: Tajomstvá prírody – výstava obrazov akad. sochára a maliara Ladislava Sulíka, obrazy a kresby Martina Kissa a Eriky Urbanovej, Unikátne trofeje Hontu, „Rohy alebo parohy?“ - poučná výstava pre deti, nový poľovnícky salón a malý africký salónik výstava poľovíckych fotografií, výstava plagátov z detskej súťaže „Čo šepká les“




Mediálni partneri Dní Sv. Huberta 2011:
TV magazín Halali, Hubertlov, Poľovníctvo a rybárstvo, Naše poľovníctvo, Poľovnícky magazín Lovu zdar! Vojenské lesy, Lesník, Les§Letokruhy, Poľovnícka informačná databáza www.polovnictvo.com, časopis Myslivost Stráž myslivosti

HUBERTOVSKÁ KVAPKA KRVI

Minulý rok sme začali novú tradíciu – odber krvi priamo na podujatí. Na prvom ročníku darovalo krv 27 dobrých ľudí vrátane p.ministra Zsolta Simona a výkonného riaditeľa ústredia SPZ  Imricha Šubu. Veríme, že i tohto roku dokážu poľovníci, že vedia pomôcť i darovaním toho najcennejšieho – krvi. Odber sa uskutoční v sobotu 3. septembra od 7.30 do 11.00. Každý kto daruje krv dostane porciu guláša a vstupenku na návštevu múzea. Prosíme príďte a pomôžte!
Na Dni Sv. Huberta pozývame všetkých priateľov prírody a úprimne sa tešíme na Vašu návštevu!

                                                                                                                                       Marian Číž

Foto: Mária Ďurianová



Partneri

Kto je online?

Práve tu je 182 návštevníkov a žiadni členovia on-line