S príchodom jari organizuje MsKS v Leviciach okrem iného aj podujatia, ktoré súvisia s týmto ročným obdobím. Jedným rozsahom aj obsahom súvisiacim podujatím s celoslovenskou pôsobnosťou  sú LEVICKÉ  POĽOVNÍCKE  DNI 2006, ktoré sa pod týmto názvom organizujú od r. 1998.
Je ale nutné podotknúť, že v tomto roku (1998) nadviazali organizátori na už existujúcu tradíciu výstavy „PRÍRODA  OKOLO  NÁS“, ktorú MsKS začalo organizovať spolu so Slovenským poľovníckym zväzom v Leviciach a Štátnymi lesmi - závod Levice už v roku 1978. Levice boli dlho jediným a v súčasnosti sú najväčším organizátorom takéhoto podujatia.
     Samozrejme, že do organizovania sa zapojili aj iné organizácie so vzťahom k tejto tematike z Nitry, Banskej Bystrice, Zvolena, Komárna, TANAP...
     Súčasťou Levických poľovníckych dní sú semináre,  už aj s medzinárodnou účasťou, súvisiace s danou nosnou tematikou týchto dní.


Nasledujúce fotky Vám priblížia chvíle slávnostného otvárania XI. Levických poľovníckých dní:

 
 
  
Ing. Dušan KRAJNIAK pri otváraní LPD
Prestrihnutie pásky,  vykonal generálny riaditeľ sekcie lesníckej Ministerstva pôdohospodárstva SR,  Ing. Valér CMORIK
 
 
 
Funkcionári SPZ
Hostia
  
Levické Diany Funkcionári štátnej správy
 
 
  
Otváranie výstavy  "Príroda okolo nás"
Príroda očami detí
  
Predstavenie Chránených vtáčích území Ukážka Štátnej ochrany prírody
 
Kliknutím na nasledujúce obrázky alebo nadpisy sa Vám otvoria ukážky z jednotlivých akcií: 

 
 
 Festival videofilmov  „HUBERTLOV - LEVICE 2006”
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Táto veľkolepá akcia je už zapísaná do povedomia obyvateľov za účinnej podpory mediálnych partnerov z mesta  ale i masovokomunikačných prostriedkov celoslovenského rázu. Je prístupná a hojne využívaná na získanie hlbších vedomostí o prírode, hlavne z radov mládeže a detí. Je pastvou pre oči a studňou poznania  pre odborníkov, ktorí si cez odborné semináre vymieňajú skúsenosti a rady už aj  v rámci celej EU.

      Gestorom Levických poľovníckych dní je primátor mesta Levice.

     LEVICKÉ POĽOVNÍCKE DNI sú určite jedným z významných podujatí konaných v rámci 850. výročia  prvej písomnej zmienky o meste Levice.
 
 
 
Text   - Eliška Kanásová   Vedúca programovej agentúry  MsKS Levice

Foto - Fridrich TAKÁCS


Partneri

Kto je online?

Práve tu je 722 návštevníkov a žiadni členovia on-line