CELOBAREVNÝ MĚSÍČNÍK PRO MYSLIVCE A PŘÁTELE PŘÍRODY 
 
 
je celobarevný časopis, který začal vycházet v lednu 2000 v nakladatelství a vydavatelství Lesnická práce, s. r. o., v Kostelci nad Černými lesy (Česká republika). Firma Lesnická práce, s. r. o., se zabývá vydáváním stejnojmenného odborného měsíčníku pro lesnickou vědu a praxi Lesnická práce, který vychází již od roku 1922 a produkcí odborných knih především pro lesnickou a mysliveckou veřejnost. Protože zvěř patří k lesu a myslivost k lesnické praxi, padlo v roce 1999 rozhodnutí věnovat se vydávání měsíčníku pro myslivce a přátele přírody, který dostal jméno SVĚT MYSLIVOSTI a po časopise Myslivost se stal se druhým odborným periodikem tohoto typu v České republice. Svým rozsahem a zaměřením však překračuje hranice a je distribuován i na Slovensku.
 

vychází vždy první týden v měsíci a je celobarevný. Uvnitř časopisu čtenáři naleznou 48 stran především odborného textu a zajímavostí. To vše doplňují kvalitní fotografie od předních českých a slovenských fotografů přírody. Svým obsahem se časopis snaží oslovit co nejširší spektrum čtenářů, kteří se zajímají o problematiku myslivosti, zvěře a přírody.
 
 

je dělen do rubrik, které se v jednotlivých číslech střídají tak, aby byli čtenáři informováni ze všech oblastí myslivosti. Čtenáři se tak mohou seznámit s výsledky našich vědeckých pracovišť v rubrice Věda a výzkum nebo s informacemi z problematiky legislativy, tvorby zákonů a vztahu myslivosti k veřejnosti prezentovanými v rubrice Myslivecká politika. Praktické příspěvky a poznatky obsahuje rubrika Praxe v honitbě, články věnující pozornost kynologii se objevují v rubrice Lovecký pes. Další rubrikou, jejíž obsah lze snadno vyčíst z názvu, je Lovecká výbava. Na stránkách SVĚTA MYSLIVOSTI se objevují rovněž Reportáže a Rozhovory na aktuální a zajímavá témata. Protože myslivost je do značné míry i zábava a kratochvíle, neobejde se časopis bez humorných příběhů, loveckých povídek a myslivecké latiny. Tato odlehčená témata se objevují v rubrikách Poslední leč a Ze zápisníku loveckého průvodce. Zprávy ze sousedních států a světa vyplňují rubriku Ze zahraničí, aktuality a zajímavosti z tuzemska lze nalézt v rubrice Z našich honiteb. Prakticky využitelné informace o připravovaných odborných akcích, výstavách a kontaktech naleznou čtenáři v Mysliveckém servisu.
Od srpna 2001 je SVĚT MYSLIVOSTI v České republice ve volném prodeji na stáncích. Předplatné si lze objednat pouze v redakci časopisu, na Slovensku prostřednictvím distribuční firmy Magnet Press Slovakia s. r. o.
Od října 2005 je součástí SVĚTA MYSLIVOSTI magazín SKEET & TRAP. Jde o přílohu věnovanou především sportovním střelcům, která vychází s dvouměsíční periodicitou. Na osmi stranách čtenáři naleznou informace z domácích i zahraničních střeleckých soutěží, rozhovory se zajímavými osobnostmi, články z historie střeleckých sportů, kalendář střeleckých akcí atd.

Informace a objednávky předplatného na Slovensku:

Magnet-Press Slovakia s. r. o.
Šustekova 8
851 04 Bratislava - Petržalka
Tel./fax: 00421-267 201 931-933 (předplatné)
E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.  
 
 
 
 

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 326 návštevníkov a žiadni členovia on-line