Tak ty si rob-y-l v zahraničí? Že som taký smelý - že to nebolo v energetike, a ani v ekonomickej sfére či oblasti životného prostredia . O tej ekonomike prevádzky a možných nebezpečenstvá prevádzky elektrární sa vyjadrovať nebudem, ale mám iný postreh - Rakúsko je krajinou, ktorá má v súčasnosti problémy so starými elektrárňami. Prevádzkovatelia niektorých elektrární krachujú a staré technológie sa snažia predať veľkodušne aj na Slovensko. Zostáva im však ekologická záťaž a to sú základové pätky pre elektrárne.
Ja som to cital tak, ze cena na zakupenie a sprevadzkovanie takejto vrtule je vyssia ako je cena energie, ktoru dokaze vyprodukovat pocas celej svojej zivotnosti. Ale v Rakusku sa to majitelom vraj oplati, lebo stat prispieva obrovskou sumou na ich budovanie.
nooo...ked si tak čítam vedlajší príspevok od skfightera v článku: VANDALIZMUS NEPOLOVNÍKOV...tak ten banán asi dostane....ale do neakého iného otvoru ako je ustny...;/
A ked sme uz pri tej ekologii tak co je na tom ekologicke ked si trapujete alebo skeetujete kolko asfaltovych holubov skonci v prirode kolko kil olova z tych vasich brokovnic a kolko tych vasich plastovych nabojnic skonci v prirode.
<br/>Vy ste len zberba co nema ani pachu o ekologii tak nechapem co tu rozoberate problem veternych elektrarni mali by ste zacat medzi sebou!8-L
k teme: minuly tyzden sa zrutil portugalskemu investorovi v oblasti VE na Vesnom vrchu, kataster Vrbovce, okres Myjava, 60m vysoky, NACIERNO POSTAVENY meraci stoziar
<br/>
<br/>a pre skfighter: prosim Ta, aka je priemerna rychlost vetra na najveternejisich lokalitach SK a pri akej rychlosti vetra zacne produkovat energiu napr. taka Vestas V90 ???
<br/>
<br/>a videl si v tom holandsku alebo nemecku aby 150m vysoke VE stali v CHKO alebo 200m od ludskych obydli ???