Nekuj si kolimator. Znamy ma kolimatgor na trojaku a Meostar na gulovnicci. Neda sa to porovnat. Ak ti ovsem nevadi rozdiel v cene. Inac, urcite Docter. Zatial nanho ziadny z dostupnych nedorastol. Tie plastove smejdy si urcite nekupuj.
To: lovec_1
<br/>
<br/>Myslis ze by som mohol kolimator upevnit na puskohlad?
<br/>Napr. takto:
<br/>www.polovnictvo-pk.sk/objects/product/sh...iles/pict1586-01.jpg
<br/>
<br/>Nechcem koli kolimatoru davat dolu puskohlad....
<br/>
<br/>Ale kolimator by som chcel obcas davat dolu.
<br/>Je nutne kolimator potom znovu "nastrelovat" ?
ALe pani, prosim Vas, co je to za K.k.tinu davat este nieco na puskuhlad. TAk ako lovec hovori. To ako ma drzat hlavu. Kym najde kolimator okom, "nastavi " hlavu, do toho sa mu bude miesat puskohlad, tak nech radsej kupi stvorku ZEISSku. Bud to bude menit, da si svenk a ma to stale rovnako nastrelene, alebo potom je to len latanie platanie. Moj nazor.:liar:
No ver neprehanas to do ko....??? Ved ked das dole optiku a vymenis za kolimator tak to nastrelovat nemusis (samozrejme za pouzitia vhodnes montaze). Ake este daco trepat na optiku sa aj mne vidi pritiahnute za hlavu, nehovoriac o tom ako ti to zvysi hmotnost zbrane (mimochodom aku mas flintu?)...
Ja by som nešpekuloval a spravil tak ako ti radia, čiže jedna schvenk montáž, kde budeš striedať kolimátor a puškohľad, alebo si kúp nejaký variabil 1,5x až niečo x niečo a máš pokoj. 1,5x s RD určite funkciu kolimátora naplní.....
Mierne,mozno az neprijemne ti moze vadit vo vyhlade objektiv puskohladu.Radsej skus uvazit variantu dva QR OptiLocky a menit puskohlad a kolimator,alebo puzit Weaver kolajnicu a takisto to prehadzovat.Uprimne povedane, mne sa to prilis nepozdava,to riesenie upevnit kolimator na hlavnu optiku bolo primarne urcene pre utocne pusky rodiny AR-15,kde bol malicky puskohlad s malym priemerom objektivu a pre strelbu na blizko sa nanho namontoval kolimator.
Nenaplní! Mám s tým osbné skúsenosti. Ja sa tiež prikláňam k schwenk motáži (jedno od akého výrobcu, len nech je kvalitná), ako moji predprispievatelia.
Priklánam sa rozhodne k variabilu. Mne to cez voľné mieridlá nikdy nešlo. Kolimátor mi tiež nesadol, možno aj preto, že bol na požičanej zbrani, ale akonáhle som tam osadil variabil, tak to už padá v pohode. Je to len otázka cviku a pár spoločných.
A ešte som zabudol, aby som bol objektívny, mám kamošov, ktorí celú zimnú sezónu lovia aj z posedu len kolimátorom. Ide o dobre zazverený revír kde diviak príde skutočne blízko. Mne sa to veľmi nepáči, ale pokiaľ sa im darí, prečo nie.