Ktosi mi zasadí do zatrávnenej záhrady burinu. A pošle mi faktúru, za to, že ju tam mám. Vykonal to bez toho, žeby sa ma pýtal! A dokonca si to presadí aj do zákona... samozrejme, že mám potom na výber: platiť mu za tú burinu pod hrozbou, že ma z vlastnej záhrady zo zákona vyženie, alebo poviem -a dosť! Preč s pliagou z mojej záhrady!
<br/> A rozmením to na drobné:
<br/>IX snem SPZ uznesením prijal Hlavné smery... a čo sa to v nich píše? Toto: bod Na úseku poľovníckej legislatívy:
<br/>združenie subjektov vykonávajúcich právo poľovníctva pod jednotnú poľovnícku organizáciu.. koniec citátu.
<br/>vidíš tu niekde, že by hovorili o nejakej spolupráci s inými poľovníckymi organizáciami? A navyše vznikla jednotná poľovnícka organizácia? Ja ju nikde nevidím! SPK nie poľovnícka organizácia!!! To v zákone uvedené nie je! z toho vyplýva, že SPZ nenaplnilo vlastné uznesenie a vedenie konalo v rozpore s ním! A to nie je hra o slovíčka. Poďme ďalej. V septembri 2009 Rada zmenila stanovy, no keď sa pozrieš do tých stanov, tak zistíš, že na takúto zmenu Radou stanovy nepripúšťajú! A zmena bola o poverení úlohami zo strany SPK. Existovali nejaké orgány SPK? Nie!
<br/>Alebo sa pobavme o diskusii ku zákonu a zvlášť ku komore. Povedz mi, kde sa o tom diskutovalo, povedz mi, kde sa nejakej VEREJNEJ diskusie zúčastnil prezident SPZ, alebo niekto kompetentný! Uľahčím ti to - nič také nebolo!
<br/> Takže kto chcel komoru????????????????? Kto sa mohol ku nej vyjadriť, dať otázku, žiadať vysvetlenie? A stať o komore v zákone tvorilo SPZ, nik iný!!!! Nikoho k tomu nepustili, napriek tomu, že niektorí mali záujem! Medové motúzy popod fúzy!
<br/> Akú vidíš logiku platiť komore za to, že máš revír, a že čím lepšie sa oň staráš, tým viac platíš? Pozri si poslednú prezentáciu Lebockého, tam to máš vysvetlené. Revír ti vyprodukuje toľko mäsa za toľko euro! Akosi zabudli do svojich výpočtov zaznamenať, že čo ťa to stojí. Koľko eur dáš za plnenie si povinností - liečivá, zariadenia, vzorky na veterinu, krmivo, stráženie revíru, dopravu, políčka.... a za náhradu škôd spôsobených zverou. To im už nepasuje, ani slovkom radšej nespomenú!
<br/> A ak nezaplatíš, tak ťa z komory vyženú a podľa zákona prídeš o revír, pôvod hľadaj v stanovách SPZ. Tam máš napísané, že poľovať v PZ SPZ smú len členovia SPZ. A ak by ste hľadali v zákone o poľovníctve, že čo im umožňuje dávať si také podmienky, tak to nenájdete. ..... keby to nebolo na Slovensku, tak prvé komentáre by boli: a to čo za tåka to vymyslelo! Tu sa však pýtame: A čo bude bez komory? Čo by bolo? Čo bolo bez nej doteraz? A zdôvodňovať vznik komory prístupom k europeniazom, zavádzaním veľkoplošného hospodárstva je úbohé a scestné!! Komora nie je jediným možným riešením. Aj rybári si robia komoru kvôli prístupu k europeniazom? A veľkoplošné hospodárenie: uvedom si, že poľovnícke organizácie stratili zo zákona zodpovednosť za chov! Teda budú len vykonávaťeľmi. A rozumy štátnemu úradníkovi ohľadom chovu bude dávať chovateľská rada bez právnej zodpovednosti. Ona totiž môže len odporúčať! Ale bude im treba náhrady cestovného, odmeny....
<br/>Veď to je celé choré, vyprodukovali to jedinci s totalitným myslením! Koľkí z Vás, čo toto čítajú, zdvihli za to ruku?
<br/> A ako ďalej bez komory? Je viacero možností, ako potrebné veci zabezpečiť. Ale to nik pri schvaľovaní na zváženie nepredložil. Uvidíme, s akým zákonom príde MP RV SR, vraj sa už pripravuje a v 4. štvťroku má ísť do vlády. No ako to nechceme, to sa môžeme vyjadriť už teraz, aby mali ľahšie rozmýšľanie. Jednoducho - hárky do ruky a podpisovať.