a či rozváľať? nie, rozmetať! to je môj názor. čo konkrétne ti bude chýbať?
<br/>
<br/>Odpoveď: Nie čo mne bude chýbať, ale čo to prinesie pre slovenského poľovníka. Čo priniesla "demokracia" svetu netreba ani písať. Stačí si pozrieť správy.
<br/>A netreba si mýliť demokraciu s anarchiou. ľahko niečo zváľať, ťažšie postaviť.
<br/>
<br/>skúsim odpovedať naraz na obidva príspevky. sme už aj trochu mimo témy, niektoré veci by mali byť v téme komory, alebo o spz. ale budiž, aj tu to dáva súvislosti.
<br/> - ku € do kasy: možno som niečo zle pochopil, no spomínané peniaze mali byť v štátnej kase. k čomu tu slúžia? povedz, kde sú? ja naozaj s tebou, ani s inými diskutujúcimi nebojujem. a už vôbec nie je mojou metódou zavádzanie, klamanie. na to ma tu pozná osobne veľa ľudí.
<br/> s čím si sa nestretol? s takým postupom pri výkone preneseného výkonu štátnej správy? ja už veru áno, a snáď za odmenu bol tento funkcionár ospievaný v poslednom čísle ktoréhosi poľovníckeho časopisu. ale snáď ti čosi hovorí aj nezákonné, nedôvodné zastavenie vydávania poľovných lístkov pre pribinu. priateľu, na základe domnienky lebockého, puškáča a šubu! z iného súdku: rozdielne tresty za nesprávny odstrel u tej istej opk pri naprosto zrovnateľnom pochybení. inde: za nesprávny odstrel dospelého diviaka miesto lanštiaka 250€ za naprosto nezákonného konania. dôvod: poľovník bol poctivý a poukázal na volebné podvody. nechce sa mi tu vypisovať to, čo mnohí zažívajú na vlastnej koži a sú náležite vystrašení z vlastnej bezmocnosti. keď sa nám podarí prebudovať trochu stránku, tak tam čosi z toho vyvesím.
<br/>- kontrola: ešte málo ti dookola pobehuje poľovníkov, ktorí ku kurzu ani nepričuchli?
<br/>- budovanie. rozmetanie... tvoj dedo je hrdý na to, čo sa tu deje s poľovníctvom? hrdo s a hlásiš k spz, jeho prestaviteľom, činnosti? hrdo sa hlásiš ku komore, a jej predstaviteľom? takýto je dnešný obraz odkazu našich predchodcov. toto budovali, za toto dreli v revíroch? to snáď nie!!!! nič nechcem váľať, už vobec nie výsledky poctivých poľovníkov. toto nepodsúvaj ani mne, ani pribine. komu sa dnešok páči? ani tebe nie. ale nechajme to, veď dedovia budovali.. toto nebudovali, ktorý z nich chce, aby z poľovníkov bola bezmenná ovládnutá masa???
<br/>nie som jediný, čo s ním takto jednali, nie je to osobná pomsta. je to však skúsenosť, ktorá prinútila mňa, poslušného platiaceho a náležite zblbnutého bežného člena spz, aby som sa prebral zo snenia a pozrel sa na systém. no venoval som sa aj predtým študovaniu a zaujímal ma proces tvorby najlepšieho zákona. aj táto skúsenosť ma priviedla k rozhodnutiu dať zbohom spz. nebolo to jednoduché rozhodnutie, lebo ešte nedávno som bol na to priam pyšný.
<br/> a skús pomenovať, čo dobrého z poľovníctva chcem zničiť, rozmetať, už som tu v rôznych témach popísal dosť čo treba zmeniť.
<br/> ale hlavná téma je o pribine. teda aksa tu vyjadrujem, samozrejme som vnímaný aj ako ktosi z pribiny. tej pribiny, ktorú sa neustále ktosi pokúša diskreditovať, vyhrážať sa jej, kriminalizovať ju. či je to komora, alebo rada spz, ba dokonca aj ortodoxné PaR. v predošlom čísle nájdeš 3 /slovom tri/ samostatné útoky na nás. no propaganda proti nám je dlhodobá, zamysli sa prečo a kto ju produkuje. sú to stále tí istí, ktorí nás dostali až do tohoto hnoja. je všade, kde pôsobia.