Vážení priatelia poľovníctva!
<br/>Už v poslednom príspevku som sa vyjadril, že rozhodnutie ktoré zrušil KS DR SPZ , ktoré vyniesla DR RgO Pov. Bystrici po vykonštruovaných obvineniach, pokladám za uzatvorenú.
<br/>Teraz viem, že nebolo dôležité, čo si myslím ja, ale dôležitejšie je to, že rozhodnutím KS DR SPZ bola urazená bezmedzná arogancia niektorých paranoikov z RgO, ovládaná až priam posadnutosťou vybaviť si svoje osobné účty jednotlivca s p. Učňom, ktorý si už v minulosti dovolil poukazovať na nedostatky v riadení PZ pánom XY., a nemať žiadne zábrany pri tom zneužiť svoje postavenie člena predstavenstva RgO a pán druhý, člena DR RgO a následne, dobré meno RgO SPZ PB.
<br/>Dokonca sa týto tzv. funkcionári DR RgO v PB, neobávali zájsť až tak ďaleko, že do svojej špinavej hry zatiahli, KS DR SPZ a neváhali obviniť starých funkcionárov SPZ z rôznych miest Slovenska (Bratislava, Levice, Detva, atď., z intrigánstva a podvodu a manipulácie s faktami, čím vážne poškodili autoritatívnosť a vážnosť tohto inštitútu a tak sa odvážili znevážiť prácu zaslúžilých členov SPZ.
<br/>Prečo o tom píšem?
<br/>Za posledný týždeň mi do pošty prichádzajú listy z rôznych kútov Slovenska z RgO v ktorých okrem údivu nad praktikami RgO PB je aj prefotený otvorený list, ktorý rozposlala RgO PB po všetkých RgO na Slovensku, z úmyslom ďalej poškodzovať moje dobré meno a tiež dobré meno SPZ. Od obvinení, ktoré pokladám za protiútok tých, ktorý svojím arogantným postojom dokážu oklamať aj tých najmenších, ma KS DR SPZ oslobodil a i napriek tomu si DR SPZ PB dovolila šíriť tieto nepravdy po celom Slovensku. To, že rozposlanie tohto elaborátu iniciovali v DR RgO, mi potvrdil predseda RgO PB. Ba dokonca budem konkrétnejší. Niektorý členovia DR RgO mi potvrdili, že jeden člen výboru DR, trval za každú cenu na mojom vylúčení z SPZ, bez ohľadu na fakty. (pán, ktorého príkazy tento člen slepo plní, ho ľahko hodí cez palubu ak by mala byť ohrozená aj jeho, už aj tak pošramotená povesť). Takto zaslepený pomstychtivosťou nedokázal objektívne posudzovať predkladané fakty a tak sa dopúšťať hrubých poškodzovaní, teraz už nie len mojej osoby ale už aj najvyššieho orgán SPZ. Bolo by veľmi zaujímavé, dať tomuto človeku test, čo vie o poľovníctve a o posolstve starých jágrov. Či vôbec tento človek má nejakú skúšku z výkonu práva poľovníctva. ja myslím, že podľa jeho správania, nevie čo to je poľovnícka česť, a tak o oprávnení byť v našich radoch silne pochybujem.
<br/>Podotýkam, že list nie je nikým podpísaný. Ako inak! Totalitné praktiky hlboko v dušiach týchto ľudí pretrvávajú dodnes. Ja sa pýtam dokedy sme ochotný im dovoľovať aby škodili a parazitovali na výsledkoch poctivej práce iných počestných členov SPZ?
<br/>Ja som sa rozhodol, že za každú cenu budem bojovať za dobré meno SPZ a za svoje. Preto som sa rozhodol riešiť tento problém právnou cestou.
<br/>To, že sa autor tohto listu nepodpísal a skrýva sa za autoritu kolektívu, svedčí o jeho zbabelosti, lebo nemá dostatok odvahy, riešiť si svoj osobný problém so mnou osobne. Práve z tohto dôvodu sa nepodpísal aby nebol identifikovateľný a radšej poškodí meno organizácie, lebo vie, že trestné oznámenie by som podal na toho kto to podpísal. ( Žeby preto, že je JUDr?)
<br/> List zverejňovať nebudem, ale ak máte záujem, každý si ho môžete vyžiadať u Vás na RgO.
<br/>Aj takúto podobu môže mať najušľachtilejší spôsob aktívneho odpočinku akým poľovníctvo vždy bolo a ja verím, že aj bude. Nesmieme však dovoliť aby takýto a im podobný, šliapali po hodnotách, čo naši dedovia a otcovia dlhé roky prácne budovali.
<br/>Ospravedlňujem sa všetkým, ktorých unavujem touto nekonečnou kauzou. Ak sa vyjadríte, že vás toto netrápi, v tej chvíli budem aj tak bojovať aj za vás, ako aj za dobré meno SPZ, a skončím s príspevkami na tejto mimoriadne užitočnej stránke. Iba Vás oboznámim z výsledkom.
<br/>S pozdravom poľovníctvu zdar!