Basky , verdikt vynesie samozrejme až na rok chovaťeľská prehliadka, ale podľa spodnej sánky teraz po preparácií trofeje, by nemal prekročiť vek 5 rokov, skôr sme sa zhodli na 4 rokoch. Inak nie je žiadna obava čo sa týka chovnosti, výsady svojou dåžkou neprekračujú 3,5 cm. Na tej jednej strane , čo nie je dobre vidieť, zadná výsada má asi 1,5 cm. Mám poodkladané spodné sánky z chovateľských prehliadok, kde komisia určila vek. To som si na ne popísal a slúži mi to okrem iných znakov aj ako orientačná šablóna na určenie veku.
Basky, super trofej. Mam rád takýchto gombičkárov. Sám mám podobných zopár,iba že trošku väčších tak do 3cm Tak má vyzerať typický výrad. Koľko ti trvalo kým si sa utvrdil, že je to srnec? Pokým mu nie je vidieť strapec na spodu tela, tak tá identifikácia u takéhoto kusu nieje až taká jednoduchá, alebo si ho mal už oboznaného skôr?
Stretol som ho len raz, vyšiel mi na pár metrov za dobrého svetla, nebol problém s rozpoznávaním..
<br/>Na toho Vášho som sa pýtal kvôli tej tmavej maske... Naozaj bol taký tmavý, alebo je to zo zlej svetelnosti pri fotení?
Basky fotka je dá sa povedať identická. Fakt mal ten vrch masky taký tmavý, len na bokoch šedivé. Ale z blízka to až také nie je. Možno podľa masky by to vyteralo na srnca mladšieho ale tie štyri roky určite má. Pridám do galérie fotku z blízky z miesta ako ostal v ohni s hlavou položenou na vinohradnom ståpiku.
Cerebellum, celkovo si v chove nechávate veľmi zvláštne srnce... 8o;) nečudoval by som sa, keby tento posledný fešák už mal od Vás aj nejakú familiárnu prezývku..
Basky, ja do toho zasahovat este nemôzem... Ale so srncou je to u nás dost slabé. Naposledy bol u nás ulovený "lepsí" srnec asi pred 4 rokmi (bol strieborný). Aj ked, sporadicky sa vyskytne nieco krajsie... Ale ako som napísal, nemozem do toho zasahovat a k mentalite niektorých polovnikov u nas sa nechcem vjadrovat (väcsina su spravni ludia. no najdu sa aj vynimky, ale to asi vsade...)
To akí sú poľovníci ľudia uvidíš ak sa dostaneš do združenia. Jedným slovom, na debila natrafíš všade a zákerných a podlých ľudí je aj medzi poľovníkmi dosť. Ale nejdem Ti brať ilúzie. A čím viac je členov v združení, tým horšie. Nás je 45 ...