pani chystam sa kupi fotak
<br/>
<br/>OLYMPUS E-500 s objektivom ZUIKO DIGITAL EZ-1445 a EZ4015 s rozsahom ohniskovej vzdialenosti po prepočte 28-90mm a 80-300mm. mate niekto skusenosti stymto fotakom a aj ojektivom 80-300.
<br/>
<br/>dik majte sa
olympus je pomerne kvalitny fotak. Cosa tyka cociek-su priemerne--podla mna by mohli byt "rychlejsi", hlavne pri nedoststku svetla! Nemas moznost sa podivat na Canon Rebel Digital?
zdravim od canonu je tam za celkom dobru cenu 40 000 ..CANON EOS-350D Black / EF-S 18-55 DC + EF 55-200 USM + BG-E3 ...asi si ho aj kupim .
<br/>
<br/>samotny canono stoji nieco okolo 27
Canon EOS 350D má už nástupcu EOS 400D. Ten by sa mal predávať od októbra za podobnú cenu ako 350D.
<br/>Viac o 400D nájdeš napr. na www.fotografovani.cz.
<br/>A objektív 55-200 je na foto zveri krátky. Minimum je 300 mm ohnisko, ešte lepšie je 400 mm. Ale záleží, koľko do toho môžeš zainvestovať.
<br/>Dobré svetlo pri fotení prajem.
No to je pravda. čoraz častejšie sa v praxi stretávam s tým, že lovcom tradície a úcta k ulovenej zveri nič nehovorí. Streliť, hodiť do auta a rýchlo z revíru. Zver rozoberajú a derú stále tí istý ľudia a tak sa často stáva, že aj vyvrhnúť zver na mieste robí mnohým problémy. Veď aj ta chvíľa postátia s úctou nad uloveným kusom a premietnutie si posledných okamihovpráve prežitého lovu, má svoje neopakovateľné čaro. A keď už robíme fotky, ktoré nám majú byť trvalou spomienkou, tak nech sú na trochu poľovníckej úrovni, aby boli aj prezentáciou poľovníctva a ich tradícii pred verejnosťou. Myslím tým hlavne posledný hryz, zálomok na ranu atď. Aj tak si myslím kolegovia, že najkrajšie fotky ulovenej zveri sú v jej prirodzenom prostredí, na miestach kde sme ju ulovili. Takže poľovníctvu a jej tradíciam a hľavne zveri zdar!
Je to mača , vykuklo zo starého bútľavého topoľa pod lesom,no neviem či je to divá alebo zdivočelá. Otvor bútlaviny je asi v 3m výške.Starú mačku som ešte nevidel tak to neviem posúdiť.Kolega ich objavil pred dvomi týždňami a tvrdí že sú tam tri rovnaké mačatá,no ja som videl len toto jedno.
Godi je to parada radost pozerat tvoje fotky , nechystas nahodou kalendar na rok 2007 s tych fotiek ? zaujemcovia by boli urcite ja sa hlasim medzi prvymi
ahoj
<br/>
<br/>ano viem ze 200vkovi objektiv je slaby ale pisal som ze ten canon a objektiv su spolu za tu cenu.myslim ze to je dobra cena.
<br/>no ja mam olypus ma to 10x optycky zoom a jeto dost malo ten ojektiv ma 6,3 x 63
<br/>no a myslim ze 55 - 200 je rozdiel ci nie?
<br/>ale dik za radu.
...nezabudni ze v Canon Digital sa ti meni opticke porovnanie s filmom na x1.6, cize tvoja 200ka z filmovej zrkadlovky sa prejavuje na digitalnej zrkadlovke na 320ku:)