Pepan, všetka česť Tvojim ukážkovým výradovým odstrelom, ktoré máš v galérii. Kiež by sa všetci poľovníci takto stavali k praktickej loveckej časti výkonu práva poľovníctva.. Držím palce, nech sa Ti takto darí aj naďalej. Lovu zdar!
Astronom, gratulujem k úlovku do pasce.Pravdupovediac aj mne by sa taký zišiel, lebo hanba-nehanba tento rok mi za jednu noc skántrili 17 sliepok a odvetu zatiaľ inkasujú iba líščatá...
Tieto pasce sú inzerované v poľovníckych časopisoch. Fungujú spoľahlivo. Nepodarilo sa mi však chytiť kunu, kôli ktorej som ju vlastne kúpil (stále behá po streche a dupoce ako slon). Je to asi o návnade. Vykúšal som už všetko možné, mäso, vajcia, sušené slivky, ryby...... Do pasce som už chytil okrem tej líšky niekoľko mačiek a aj potkana.
No ja mám podobný problém až na to, že na streche mám tchorov a to rovno štyroch. Nezaberá nič, nie a nie ich chytiť. A veru keď si robia diskotéku dupocú ako stádo slonov. Pasca je super, len škoda, že ju obchádzajú zďaleka. Vyskúša som ako ty všetko a nič...
Vyzerajú na staršie kusy /III.vt aspoň ten čo vyhráva/, ale ak si taký frajer že to z tých obrázkov vieš určiť tak presne, tak potom máš nárok na profesorský titul..! Ten ´lietajúci akrobat´ by mohol byť niekde na rozhraní II. a III.vt..., ktovie či prežil...
<br/>Ale tak či onak - na 100% to musel byť pre fotografa super zážitok, škoda že to nebral kamerou... 8o8o:liar:
Sewa Palko, tak som si ho pozrel - zase si mal recht..! Len tak ďalej, snáď sa v nasledujúcich rokoch kvalita srnčej u Vás zveľadí; a nepochybujem že aj Tvojou zásluhou. 8-L
Tibo, v podstate nie sú v našich odhadoch rozdiely, snáď s malou výnimkou toho, čo som označil ako prvého - hoci maska by nasvedčovala Tvojmu odhadu, alebo možno ešte mladšiemu veku; ostatné znaky /viditeľné v ďalekohľade s veľkým zväčšením/, ale najmä jeho správanie /čo si už Ty samozrejme z fotky nemohol vidieť/ mi ho posúvali niekde na rozhranie II. a III.vt. Toho slnečnicového som odhadol na 4, max.5 rokov, hoci z fotiek je zrejmé že jedna predná a obe zadné výsady už majú zenit za sebou.. A tie podivné ´lysiny´ na srsti - na prefarbovanie sa mi zdá ešte priskoro, ktovie či netrpí nejakou metabolickou poruchou alebo chorobou kože/parazitmi... Tiež som uvažoval, či to nie sú nejaké známky po tvrdom súboji, lebo sa nesprával ako chorý, veľmi dobre reagoval na vábničku, doslova som si ho otáčal ako som chcel..
<br/>Ale hovorím - v podstate zhoda.. ;)8-L