Caute priatelia. Ake mate skusenosti s poslusnostou kopovov. Vsade sa pise,ze to maju vrodene. Ten moj je urcite rodeny duric,len ta poslusnost mi nejde do hlavy
O kopovoch priamo neviem, ale vo všeobecnosti platí :ako si psa poslušnosti naučíš, tak ťa bude aj poslúchať. Myslím si, že každého psa treba poslušnosti učiť a to hned od šteňaťa. Sídce len hrou a len sem tam ale treba.
Ja chovam kopov.uz dlho a poviem ti,ze tak ako u kazdeho plemena su viec a menej temperamentny jedinci.Pri tych tvrdohlavejsich naturach treba zvolit aj adekvatny sposob.Drzim palce
Pokial je na remeni poslucha na slovo.ale na volno namam sancu ani ho privolat. Profesionalny cvicitel mi poradil nechat mu remen aj ked ma volno ..nech beha aj s nim,aby mal pes pocit,ze ho stale ovladam. Netrvalo dlho a pes zistil,ze uz vlastne nemusi posluchat ani ked je na remeni,takze som docielil opak. O odvolani od diviaka v obore uz ani nehovorim. Pritom odlozenie pes urobi aj bez remena....toto tiez nechapem. Aj ked este nazotrva na mieste viac ako 2 az 3 minuty bezi vzdy rovno po stope ku mne. Ma 13 mesiacov.
Finist mas doma pubertaka , myslim ze na to ides dobre len musis vydrzat vo svojom usili . Inak privolat durica - kopova zo stopy tak to sa ti nepodari asi nikdy v zivote jednoducho tie lovecke instinkty su take silne .
<br/>
<br/>ako psa privolavas ? teraz myslim ci slovne alebo na trubku alebo iny zvuk .
<br/>
<br/>ako psa odmenujes ked po privolani pride ? ci len pochvala alebo aj nasledna odmena v podobe povedzme vareneho masa .
Mozno nemam pravdu,ale mam pocit ze mas u psa maly respekt.Trocu treba pritvrdit a ukazat psikovi kto je panom.Treba trvat na splneni kazdeho povelu.Inak ako pise Jaro tazko privolas durica na teplej stope.Prajem vela uspechov v chove.
nazdar!!! skus vyuzit to, ze po odlozeni bezi k tebe. preco asi? pes si mysli, ze odchadzas a rychlo ta hlada. ja som takymto sposobom vycvicil svoje psy. ked som ich privolaval, vzdy som sa im otocil chrbtom, akoze idem prec... no neveril by si ako to funguje!!! a za odmenu neboli ziadne maskrty, len slovna pochvala. a ja mam doma inych divochov :]:]:]