Viktor, trošku ťa poopravím, pes nemusí byť ani poľovne upotrebiteľný (napr. šteňa, mladý pes) a združenie by Ti malo preplácať výdavky, aj ked nie je jeho majiteľom za podmienky, že bude/je chovaný pre potreby združenia...Malo by preplácať aj nejaké skúšky, školenia, a tak...Sú uvedené aj minimálne mesačné čiastky, ale sa mi to nechce rozpisovať a ani neviem, či sú aktuálne, lebo sú z roku 1998.
Marian ja som mal dve a robili viborne pes ma 9rokov anadiviaky je 1 ka keď zahlasi su tam určite nič ine nehlasi v lese a čo je podstatne neduri zver ďaleko aj diviačiu to nechava na kopovi
vyhlada ju začne hlasiť vhuštine kym nepridem ak skôr dobehnu kopovy ako ja vytlačia ju lajka ich neduri ďaleko a hľada ďalej hlada len tak ďaleko aby som jej mohol pomôcť
Ahoj,jestli chceš vidět kvalitně pracovat lajky,tak se domluv s Járou,nebo Vikym a přijed k nám do Kolína na MZH (sd) a uvidíš rachot!!!myslím si,že půjka start pole budou lajky!!Vloni jsem byl na těchto zkouškách,lajek tam bylo jak nasráno,na prasata to dělalo dobře,důsledně a ostře.U zvěřě hlásila jen jedna a to bylo naučený.Takže u zvěře nehlásí,ale co mě sralo nejvíc bylo to,že ty lajky jsou stejně ostré na psi jako na prasata:((myslel jsem ,že je tam postřílim,když se mi daly do Frony.JInak co jezdím lovit k vojákům,tak tam je má jeden hajný a práce jeho dvou lajek je pověstná široko daleko!!!pracujou mu opravdu parádně!
se divíš že po ní šli jak maj poznat že to je loveckej pes a né škodná a to buď rád že tu toho tvýho voříška nemůžu potkat v lese já protože já bych svojí čubě špatně vysvětloval že to není škodná:]:]:]:]:]:]:]:]:]
Tiboooooo. ty mi mluvíš z duše;-) Všichni odsuzujou plemeno a nikdo nevidí jakým způsobem se nechá jedinec vychovat. Když se psem nikdo nic nedělá do 12měsíců a nechá ho honit a není DŮSLEDNÝ!!!!!!!!!! ve výcviku záakladní poslušnosti tak ze psa má magora, kousacího, rvacího atd.....To si myslím já.....samozřejmě je to kus od kusu;)
<br/>Nehledě na to že si ho chci na jaře pořídit:]:]:]:]:]:]:D:D:D:-p:-p:-p:-p