Zákaz lovu vlka

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1803 od Jaro
Zákaz lovu vlka bolo vytvorené Jaro
Chlapi tusim Ministerstvo životného prostredia SR chysta peknu habaduru . zakazat lov vlka tam kde je jeho populacia najvacsia . myslim ze sa to tyka hlavne severneho , stredneho a vychodneho Slovenska . sice sa ten lov vztahuje na cele Slovensko no zapad to nepostihne . ale ine som chcel : uz vidim ako sa vsetci bacovia tam hore potesia ked im budu vlci len tak decimovat stavy oviec . som zvedavi kto potom bude platit za skody sposobene vlkmi . za dalsie co na to populacia srncej zveri , vysokej zveri ?
<br/>ochranari a ministerstvo sa ohanaju tym ze je to reakcia obyvatelstva zakazat lov vlka . myslim si ze je to len nejaky vymysel ochranarov , ktori sa snazia presadit nieco velice potichucky bez ucasti polovnikov , chovatelov oviec a ostatnych zainteresovanych .
<br/>co vy na to ?
<br/>myslim ze by to chcelo nejaku peticiu . myslim si ze 500 podpisov by nebolo problem ziskat a zaslat im to na miniisterstvo ziv. prostredia .

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1805 od miso
Odpoveď od miso na tému Zákaz lovu vlka
neviem či v tom nemajú prsty &quot;ochranári&quot; lesoochranárskeho spolku VLK. Ale, je to iba moja domienka. Každopádne je to hlúposť, veď vlkov je mnoho, a ich odstrel sa nedá robiť v takej miere ako u raticovej zveri. Preto si myslím, že vyhynúť určite nejdú!!!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1806 od tibo
Odpoveď od tibo na tému Zákaz lovu vlka
Môj pohľad na vec:kto zaplatí škody spôsobené vlkmi?-my všetci z našich daní,nie lesoochranárske tzv.združenia ktoré sú v dôsledku za následky zodpovedné.
<br/>Západ tonepostihne?-zástrel vlka 11.01.2005-Drážovce pri-Nitre-(NR-DS-KN-tu je už dviak tzv.škodná,nieto vlk)
<br/>Trochu ironie-stále nechápem prečo má nárok na život- jastrab,medved,vlk,líška a nie jelienok,srnča,jariabok,bažantíča,jarabica či prepelička,alebo malý zajačik-pritom všetky sú ochraňované.
<br/>osobný názor

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1807 od LEON
Odpoveď od LEON na tému Zákaz lovu vlka
unás naštěstí s vlky moc velké problémy nemáme akorád občas v beskydech ale k tomu zákazu ten by neměl být ale povoleni k lovu by měl dostat jenom ten kdo vlky zná protože když ulovíš alfa vlka nebo vlčici tak ti vznikne několik dalších smeček a k těm chovatelum podívejte se jaký maj zabespečeni 90% jich nemá ani pořádnýho psa známej na šumavě chová ovce a krávy na volno má dva kavkazký ovčáky a má klid a ostatni si pořad stěžujou na rysa a toulavý psi P.S.a to máte tak supr plemeno Slovenský čuvač kterej se dostal až do Austrálie na hlidáni ovcí proti dingovi ale musí dostat nažrat a to je ten největši problem já bych jim neplatil nic dokud nebudou mí pořádný psi

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1810 od kurt
Odpoveď od kurt na tému Zákaz lovu vlka
Petícia na MŽP nič nepomôže. k tomuto kroku sa SR zaviazala pi prístupových rokovaniach s EÚ. Tý nám teraz vyhadzujú na oči, že nechránime vlka v jeho jadrovej zóne a jeho ochrana je nedostatočná. Keďže sa to deje na tlak EÚ, tak všetky pripomienky v tejto oblasti budú zamietnuté. Všimnite is, že v návrhu novely vyhlášky je aj niekoľko ďaľších zaujímavých bodov, napr. úplná ochrana krkavca, tým, že ho vyjmú zo zoznamu druhov ktoré je dovolené usmrcovať a zákaz používaniaolovených brokov v mokradiach, pričom za mokraď sa podľa zákona považuje každá vodná plocha a podmáčaná pôda. Toto by malo platiť od roku 2010, tak začnite šetriť na tungsteny. A toto všetko je kvôli vstupu SR do EÚ.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1812 od zalesak
Odpoveď od zalesak na tému Zákaz lovu vlka
Pani polovníci ja si pamätám že za komunistov bola populacia vlka tiež slušná a dokonca za odstrel vlka vyplácali tušim 2000Kčs. Tak prečo zrazu nejaky ochranári tlačia na to aby bol celoročne chránený. Musia si tiež uvedomiť že pokial sa nebudu upravovať stavy odstrelom môže dôjsť k premnoženiu a k rôznym chorobám a útokom na hospodárske zvieratá ktoré su najednoduchšou korisťou. A tiež by mali prihliadať aj na to že Poliaci pred pár rokmi otvorili oboru ktorá bola zameraná na chov vlkov tak sa nemôžme diviť že ich je tolko. Predsa vlk nepozná hranice a čo mu je prebehnúť cez hranicu na Sk. Ved Vlk v pohode prebehne za noc 60KM i viac. Ja osobne si myslim že odtrel vlka by mal biť povolrny o 1.9.do 31.1. to by malo stačiť.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1813 od Rado
Odpoveď od Rado na tému Zákaz lovu vlka
Som zo západného Slovenska a mna sa to možno týka velmi ale velmi okrajovo, ale nedá mi aby som nezareagoval na všetkých ochranárov. Zrejme by boli najradšej keby sa vôbec nepolovalo a preto sa chcem spýtať videl niekto niekedy z vás ako neaký ochranár nesie krmenie v zime v snehu na chbte v ruksaku pre zver? Ja nie a veru v lese som často! preto si myslým že ich politika ak sa to tak dá nazvať je velmi uzkoprsá. Ak viete o opaku tak potom sa všetkým ochránárom ktorý su ochránári vzatí na slovo ospravedlňujem.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1814 od miso
Odpoveď od miso na tému Zákaz lovu vlka
no ak to prejde, tak polovnikov v osčadnici asi trafí šľak. vlkov majú fakt mnoho a na každej prehliadke trofejí sa na to sťažujú. bývam na Kysuciah, preto mám o tom celkom dobrý prehľad. Veď si stačí prezrieť niektoré staršie čísla PaR, je tam mnoho príspevkov a fotografíí na tému škôd spôsobených vlkom na Kysuciach. Prijímanie zákazu odstrelu vlka mi pripadá trochu ako politika &quot;o nás bez nás&quot; veď na názor tých čo do toho vidia v podstate najlepšie (tým myslím poľovníkov) sa nespýtali. Áno je tu možnosť zasielať pripomienky, ale podľa mňa je to ako stavať zápalky do cesty parnému valcu. A nepáči sa mi stanovisko mnohých lesoochranárskych združení-chrániť, chrániť bez ohľadu na dôsledky a za každú cenu! Dohoda nemožná! No veď asi sa nikto z nich nepozeral do očí strhnutej a zhasínajúcej zveri. Vlk do hory patrí! Ale v takej miere aby bol okrasou, nie škodcom!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1815 od Jaro
Odpoveď od Jaro na tému Zákaz lovu vlka
Rado - to si udrel klinec pekne na hlavicku . ked sa sadia stromky nie je v hore ani jeden . ked sa chysta seno pre zver tak tam tiez ziaden nie . este som nevidel ani jedneho ako nesie sol a medicinalne lyzy pre zver aby sa predchadzalo chorobam . Biju sa do prs ako ochranuju ale iba hubou nicim inym . Nechcem hadzat vsetkych do jedneho vreca - len mierim na rozne pseudoochranarske zdruzenia . Najradsej by boli keby sa do hory ani nemohlo chodit . jedine co vedia je spilit posed , kricat a osocovat damu ktora nosi lisci kozuch a pod.
<br/>vyzera to tak ze ich ochranarska praca spociva iba v tom aby tlacili na uradnikov , ktory maju na starosti legislativu aby sa sa zmenil ten a ten clanok tak tak . Uz ked chcu tak vo velkom ochranovat staci sa ist pozriet do najblizsieho utulku pre psov a macky .
<br/>No myslim si ze aj tak pokracovat v nejakom pisani na ich adresu je zbytocne a stratou casu . My budeme v ich ociach vzdy len &quot; vrahovia zveri &quot; .
<br/>Vazim si ochranarov v pravom slova zmysle , ktori maju zaujem o zachovanie Dropa v nasej prirode , ktori sa staraju o prezitie kamzika a pod.
<br/>Na margo ochrany vlka len poviem ze uz sa chranit bude o chvilu vsetko , ale za akym ucelom . Chranime kormorana , ktory robi take skody ze keby mohli vlastnit rybari brokovnice tak ich biju hlava nehlava za ich skody . Ochrana medveda je taka ze o chvilu bude medvedov viac ako vlkov . Pritom keby bol aj volny lov medveda tak si myslim ze urcite by sa zrazu 55 000 polovnikov nevrhlo hned na lov medveda .
<br/>takze tot vsjo z mojej strany . zatial ;)

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1824 od Akela
Odpoveď od Akela na tému Zákaz lovu vlka
Osobne si myslím, že poľovníci toho vlka &quot;poriešia&quot; i napriek EÚ a jej predpisom. Tiež by som zachoval určitú, možno skrátenú lehotu na odstrel.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1829 od lukas
Odpoveď od lukas na tému Zákaz lovu vlka
Mas pravdu Akela ze ho riesit budu ale zato si mozu &quot;uradnickovia&quot; v EU samu. Ja sa len pytam su znaly veci? Podla mna hoc ktory baca vie o vlkoch viac ako oni! A som tiez zvedavy ci sa budu podielat financne aj na skodach ktore vlckovia napachaju ale to asi nie ved slovac ma prostriedkov nato dost.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1830 od zalesak
Odpoveď od zalesak na tému Zákaz lovu vlka
EU so svoji predpismi by si mala vytrieť r... Je smutné že práve oni rozhodujú o tom ako my máme chraniť zver. Mali by sa ale pozrieť do svojích krajín vyhubili už čo sa dalo a nás chcu poučovať. Hanbiť by sa mali.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1837 od lubo
Odpoveď od lubo na tému Zákaz lovu vlka
Ja by som reagoval z iného pohľadu, poľujem v podhorskej oblasti a mám to štastie už niekoľko rokov pozorovať medvede, rysy, divé mačky aj vlky. V prípade vlka som pred rokmi začínal stopami na obnovci, kde sa dá krásne zistiť spôsob jeho lovu, o čom je dosť kníh a odborných článkov, do tejto oblasti nechcem zachádzať ale jednoznačne som si urobil obraz o tom akú zver loví, nie je to celkom tak ako sa to píše, mám priateľa, ktorý pracoval na telemetrickom pozorovaní vlkov a niektoré skúsenosti som aj s ním konzultoval. Zastávam názor , že populácia vlka expanduje, keď som pred tým v našej oblasti pozoroval prechádzajúce svorky, teraz viem, že tu vyvádzajú štence. Rovnako je to aj s medvedom, keď pred niekoľkými rokmi bol zážitok vidieť medveďa, teraz je to na zlosť, kde sa pohnem medveď a to sme skoro prímestský revír, podľa toho ako skoro medvede vychádzajú , predpokladám, že líhajú v tesnej blízkosti polí . Kompetentný zrejme skutočnosť nepoznajú ,pretože narastajúca populácia týchto predátorov je hazard a stret záujmov človeka , poľovníka ale aj bežného občana ako hubára, turistu . Argumenty, že bežný človek sa z nimi nestretne pretože sú mimoriadne vnímavé a plaché obstojí len do tej miery pokiaľ nezasiahne do tejto idilky napríklad besnota, potom si následky môžeme domyslieť, pretože besný vlk nie je besná líška . Asi budeme musieť čakať kým nejakého aktívneho zeleného synáčika vysokopostaveného úradníka niečo neroztrhá aby sme sa dočkali logickej a prirodzenej regulácie stavov jejto ozdoby prírody. Apropo to ako sa vlk v behu zahryzne do stena jelenice a vydrapí jej sus mäsa , v bolesti s posledných síl uteká kým jej nevytrhne podbrušie a potom ju nechá tak aby si znova zalovil sa málo píše, to nevyhovuje .Lovu zdar.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1841 od Sokoliarik1
Odpoveď od Sokoliarik1 na tému Zákaz lovu vlka
Myslim si ze ked to budu uzakonovat tak by si mali uvedomit aj vplyv vlka na populaciu kamzika.....pretoze obidvoje sa chranit NEDA!! Vlk sice neulovi vela kamzikov ale pri tych stavoch ake su,si myslim ze aj par strhnutych kamzikov je dost velky zasah do ich populacie

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1844 od johny
Odpoveď od johny na tému Zákaz lovu vlka
Obhospodarovat velke selmy rovnakym sposobom v Tatrach a v Alpach je poriadna hlupost. Kym na Orave , Kysuciach a Liptove je beznejsie vidiet medveda alebo vlka ako vysoku, v Alpach je tychto dravcov naozaj minimum. Tam nech ich teda chrania, ale ako dobre poukazal sokoliarik, chceme sucasne chranit premnozene predatory aj ich korist, no ma to logiku??? Nezda sa mi ze sucasny regulacny odstrel seliem ma drasticky vplyv na ich populaciu. Niekedy si naozaj myslim ze ochranari len potrebuju vykazat cinnost a dokazat svoju opodstatnenost.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1845 od Jaro
Odpoveď od Jaro na tému Zákaz lovu vlka
No ono to vyzera tak , ze nakoniec nam EU a ochranari prikazu aby sme selmy este aj prikrmovali ked nebudu mat dostatok potravy . Bacovia vzdy uviazu nejaku tu ovecku alebo kravku v lese o strom sak nech si vlci alebo medved daju do tlamy dobrotu . Obcas sa obetuje nejaky ten turista alebo hubar a pod. Pokial viem tak clovek je na vrchole potravneho rebricka od vtedy ako zacal 1x lovit a pouzivat nastroje na lov. Da sa povedat ze od vtedy reguluje stavy zveri . Ci uz ju pouzil ako potravu , alebo sa branil aby o tu potravu prisiel . Takze regulaacia stavov zveri mu ostala do dnes .
<br/>apropo : EU a ochranari chceli zakazat lov sluky - krajiny kde je ich lov narodnym sportom ( taliansko ) boli proti a lov sluk nadalej pokracuje . A pritom sa v Taliansku tych sluk streli sta tisice .
<br/>Urcite sa touto problematikou bude zaoberat aj Polska strana a v spolupraci z SPZ sa im urcite podari nieco presadit . A este by som chcel poznat nazor clenskych statov EU zo severu europy kde je vlk beznou sucastou prirody a jeho lov je povoleny a regulovany .

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1847 od lukas
Odpoveď od lukas na tému Zákaz lovu vlka
Vyzera to tak ze EU chce mat SR ako rezervaciu, kde turisti zo zapadu si budu fotit macov a vlkov s hotelovych izieb pri odpadkovych kosoch! Alebo ktory turisti budu dovolenkovat v krajinach kde sa budu mnozit pripady utokov seliem na ludi?;) Su to iba fantasmagorie ale ?

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1852 od kurt
Odpoveď od kurt na tému Zákaz lovu vlka
Lukas s tou rezerváciou si to úplne vystihol. Problém je v tom, že mi (rozumej vrcholný predstavitelia SR) sme z EÚ úplne pos..tý a robíme čo im na očiach vidíme. Na sluku máme výnimku, prečo to nie je možné aj pre krkavca a vlka?

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1933 od Sokoliarik1
Odpoveď od Sokoliarik1 na tému Zákaz lovu vlka
inac Johny zdravim mam taky poci ze sme susedia totizto ja polujem V Pribyline a zdravim aj ocina si ho pekne pamatam zo skoly v hradku........a myslim si ze Eu mam trosku nezmyselne zakony a ustanoveniea.......ked oni tam nemaju vlka tak ani my ho nemozeme lovit????Vsak to je blbost....zoberte si napriklad ked v Taliansku su kraby a u nas nie tak by ich tam nemali chytat pokial u nas nebude mat taku velku populaciu ze sa bude moct chytat aj u nas.........nieco take je v EU s vlkom medvedom aj rysom.........len som naozaj zvedavy kt bude zodpovedny za skody sposobene velkymi selmami.............zatial sa mi viacej nechce pisat na tuto temu...troska ma to rozladilo.....

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 18 rokmi 7 mesiacmi #1936 od johny
Odpoveď od johny na tému Zákaz lovu vlka
Cauko Sokoliarik1, pekne rucal jelen z Jezovej ked som bol na KOtlovej, nebol si na ruji??? Dik za pozdrav pre otca ...

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.109 sekúnd

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 5610 návštevníkov a žiadni členovia on-line