14. januára 2006  v sobotu popoludní o. 13.35 hodine na STV DVOJKE sledujte premiéru relácie Halali
1. repríza  tohto vysielania je plánovaná na 17. januára 2006 so začiatkom o 00.40 hod. a 2. repríza  je 19. januára 2006 o 15.40 hodine na kanále STV 2.

Obsah relácie:   


 
   
 
Rok 2005 - zostrih z najzaujímavejších reportáží roka 2005. Okrem iného sa dozviete:
- na Slovensku máme 800 medveďov
- sovy nie sú čarodejnice
- prečo nevyužívame biomasu
- nový náučný chodník na vode
- celoslovenská poľovnícka výstava v Nitre
 a mnohé ďalšie pikošky, na ktoré nemožno zabudnúť, pretože ten kto nepozná minulosť, nepochopí súčasnosť a nebude vedieť, čo ho čaká v budúcnosti.  

 
 
   
 
Ako ďalej v Tatrách? - reportáž o aktuálnej situácii v Tatranskom národnom parku. Riaditeľ štátnych lesov Tanapu Ing. Peter Líška predpokladá mohutné premnoženie lykožrútov. Kalamita môže prísť už v tomto roku. Odkryté plochy sú ideálnym miestom pre výskumníkov - prichádzajú sem výskumníci z celého sveta.
 
 
 
 
   
 
Psík medvedíkovitý - reportáž o netradičnom úlovku cudzokrajného živočícha. Marián Kohút - člen poľovníckeho združenia Vápenica v Košeckom Rovnom v okrese Ilava na sklonku poľovníckej sezóny ulovil nepôvodný druh. Tento privandrovalec sa na Slovensko dostal pravdepodobne z Čiech. Prečo je u nás nežiadúci vysvetľuje Prof. Ing. Pavel Hell, CSc. - člen poľovníckej komisie SPZ.
 
 

Ekohra o životnom prostredí - v novom roku rozbiehame novú ekologickú súťaž pre malých i veľkých s deťmi ekologických krúžkov. Prvá téma sa nesie v duchu porekadla: "Ohýbaj ma mamko, pokiaľ so ja Janko", alebo inak "Výchova lesných porastov". Prečo sa musí chodiť do lesa niekedy aj so sekerou?
 
 
 
 
   
  
Čím prikrmovať vtáky v zimnom období?  Môžeme im dávať mäso, mak alebo chlieb? Dozviete sa v Halali, v jedinečnej relácii o slovenskej prírode.
 
 
 


Partneri

Kto je online?

Práve tu je 364 návštevníkov a žiadni členovia on-line