28. júla 2007  v sobotu o 11:40 hodine na STV DVOJKE sledujte premiéru relácie
 
         
 
1. repríza  tohto vysielania je plánovaná na  štvrtok  2. augusta 2007 so začiatkom o 14:55 hod.  a 2. repríza je v sobotu 4. augusta  2007  o 13:10 hodine na STV 2.
Obsah:


1, Nebezpečné požiare

Červený kohúr vyčíňal v našich lesoch aj v prvom polroku 2007. Mediálne bol známy najmä požiar na Starých Horách, ale slovenské lesy postihli aj ďalšie - lokálne požiare.
Aké sú hlavné príčiny ich vzniku, akú techniku využívajú hasiči pri ich likvidácii ? Sledujte Halali.




2, Vodný žľab - jedinečná rarita

Počas 1. ročníka Lesníckych dní otvorili jedinečnú európsku raritu - vodný žľab Rakytovo. Nachádza sa iba niekoľko metrov od hlavného ťahu horského priechodu Šturec (od Banskej Bystrice asi 15 km). V reportáži sa dozviete akým spôsobom približovali drevo naši starí otcovia. 




3, Hruštínska kosa 2007

Kosec je kozmetikom chotára - tvrdia účastníci atraktívnej súťaže v ručnom kosení trávy. Zachovať túto tradičnú činnosť farmárov sa snažia aj poľnohospodári na Orave. A nielen to! K ručnému koseniu trávy vedú aj mladú generáciu. A naviac dodávajú - každý kosec má dobre vyformovanú postavu - teda ak chcete vedieť recept ako zhodiť nadbytočné kilogramy sledujte reportáž o ručnom kosení trávy.
 



4, Zalesňovanie kalamitiska

 
Lesníci OZ Baňuš riešia závažný problém. Čo je však potešujúce - riašia ho úspešne. Zalesňujú ťažko dostupné miesta, ktoré ostali po veternej kalamite z roku 2004. A naviac ako prví na Slovensku vypestovali sadenice na zalesňovanie pomocou umelého prisvietenia. Sledujte Halali a dozviete sa viac.


Sledujte Halali - pravidelnú televíznu reláciu o živote v slovenskej prírode.
Vaše námety do vysielania: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., 042 - 43 40 184 (záznamník)

SPOLU TVORME TELEVÍZNU RELÁCIU, KTORÁ ZVIDITEĽNÍ PRÁCU LESNÍKOV, POĽOVNÍKOV A SKUTOČNÝCH OCHRANCOV A MILOVNÍKOV PRÍRODY.






Partneri

Kto je online?

Práve tu je 358 návštevníkov a žiadni členovia on-line