02. októbra 2008  vo štvrtok o 16:45 hodine na STV DVOJKE sledujte premiéru
 
         

I. repríza  tohto vysielania je plánovaná na  nedelu  03. októbra 2008 so začiatkom o 00:30 hod. a II. repríza je v nedelu 5. októbra 2008 so začiatkom 06:20 na STV 2.




 
Laco Berák - sedemdesiatnik

Akademický sochár Laco Berák sa dožíva životného jubilea. Svoj talent a skúsenosti s poznaním prírody prenáša nielen do kameňa, ale aj na papier a plátno v podobe množstva obrazov s tématikou prírody a poľovníctva. Navštívili sme ho na výstave jeho obrazov v priestoroch trenčianskeho hradu, ale aj v žilinskom ateliéri, kde tvorí.



  Odumierajúci symbol
Premnoženie lykožrútov v Tatranskom národnom parku je evidentné nielen na smrekových porastoch. Podkôrniky postupne likvidujú aj smrekovcové a dokonca aj borovicové porasty. Lesníci bubnujú na poplach, pretože "odchádza" jeden zo symbolov Tatier - Borovica limbová, ľudovo prezývaná limba. Kedy a kde sa lykožrút zastaví? Koľko vzácnych stromov už odumrelo? Dozviete sa v reportáži o odumierajúcom symbole Tatier.


  Dobrá rada
V pravidelnej rubrike poradia lesní pedagógovia všetkým, ktorí majú záujem o spoznávanie prírody. Ako rozoznáte niektoré druhy drevín, rastlín či živočíchov? Ktoré znaky sú charakteristické a podľa ktorých bezpečne spoznáte o aký druh zveri, alebo rastliny ide...



  Tip na výlet
Tentoraz pozývame divákov na návštevu lesného cyklochodníka, ktorý sa nachádza v lesoch okolo Sigordu pri Prešove. Cyklochodník je súčasťou cykloželezničky, ktorá bude viesť z Prešova do opálových baní na Dubníku.


Súťaž o vecné ceny z redakcie Halali. (tričko, zástera, ťapka, knihy)

Vstupy moderátorov
Moderátormi relácie Halali budú v dnešnej relácii aj deti - účastníci súťaže Deti prírode, ktorú redakcia Halali spoluorganizuje už šesť rokov. 
Spolu s moderátormi Halali predstavia divákom celoslovenskú súťaž v poznávaní prírody detskými očami.


Sledujte Halali - pravidelnú televíznu reláciu o živote v slovenskej prírode.
Vaše námety do vysielania: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., 042 - 43 40 184 (záznamník)

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 328 návštevníkov a žiadni členovia on-line