27. novembra 2008
vo štvrtok o 16:45 hodine na STV DVOJKE sledujte premiéru
 
         

I. repríza  tohto vysielania je plánovaná na  piatok 28. novembra 2008 so začiatkom o 00:05 hod. a II. repríza je v nedelu 30. novembra 2008 so začiatkom 06:40 na STV 2.

Obsah relácie:

60-ročný TANAP * Slovenský kopov * Aktuálne lesnícke problémy * Dobrá rada * Tip na výlet * Súťaž o vecné ceny z redakcie Halali



 
 
60-ročný TANAP

Tatranský národný park je najstarším národným parkom v Strednej Európe, vznikol schválením zákona SNR v decembri 1948. Po 60-tich rokoch od jeho založenia, môžeme slovami odborníkov, ktorí prežili v Tanape celý život, konštatovať, že Tatry sú naďalej jedinečné pohorie: nielen nebotyčné končiare, turistické trasy, ale aj menežovanie prírodného prostredia zohráva dôležitú úlohu pri ochrane a tvorbe tohto územia. Viac prezradia lesníci - profesionáli.





  Slovenský kopov

Patrí do skupiny horských poľovníckych psov. Kopov je jedným zo štyroch slovenských národných plemien, ktoré boli oficiálne uznané medzinárodnou kynologickou organizáciou. Aké sú jeho povahové vlastnosti a pri akých situáciach pomáha poľovníkom?





  Aktuálne lesnícke problémy

V súčasnosti "pália" slovenských lesníkov štyri aktuálne problémy: lykožrúty, financie, legislatíva a kompenzácie. Ako ich budú riešiť?




   
 
Tip na výlet

Na výlet vás pozývame na Oravu a konkrétne do Oravského Podzámku, ktorý bol sídlom v minulosti veľmi významného oravského komposesorátu. Najvýznamnejšou časťou komposesorátu boli lesy, v ktorých pôsobil lesník Viliam Rowland. Spolupracoval s odborníkmi z celej Európy. Viac sa dozviete v rubrike Tip na výlet.


 


   
Dobrá rada

Zima už klope na dvere, preto je aktuálne hovoriť aj o prikrovaní zveri. Tentoraz poradíme všetkým, ktorí sa zaujímajú o prikrmovanie spevavých vtákov. Ak sa rozhodujete pri výbere správneho kàmidla a miesta, kde ho postaviť, či zavesiť poradíme vám. Naviac pridíme tipy na vhodné druhy krmiva.

 
  Súťaž o vecné ceny z redakcie Halali.

Správna odpoveď z predchádzajúcej relácie znie:
"farbiare". Dozviete sa kto získal vecnú cenu  a zároveň aj novú súťažnú otázku. Hrajte sa s prírodou, hrajte sa s Halali.





Sledujte Halali - pravidelnú televíznu reláciu o živote v slovenskej prírode.
Vaše námety do vysielania: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., 042 - 43 40 184 (záznamník)

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 329 návštevníkov a žiadni členovia on-line