Vážení návštevníci Poľovníckej informačnej databázy!


Z dôvodu veľkého množstva nových príspevkov vo fóre PID a tiež zdvojovania tém sme sa rozhodli fórum sprehľadniť a zjednodušiť. Pritom sme zachovali všetky doteraz existujúce témy. Zároveň sme sa snažili vylepšiť aj jeho vizuálnu a estetickú stránku.  Či sa nám to podarilo, posúďte sami. Okrem webmastra PID sa o novú tvár fóra najviac pričinil Ľuboš DRÁBIK ml. (nick Baikal). S možnosťami nového fóra sa môžete zoznámiť v téme „Skúška pre začiatočníkov”. Táto téma zároveň slúži na to, aby ste si vyskúšali prácu s fórom a vyvarovali sa tak omylov. Hlavným moderátorom fóra je už spomenutý Ľuboš Drábik. Môžete ho kontaktovať na e-mailovej adrese Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. alebo príspevkom do témy „Návrhy na zlepšenie stránky – správa pre administrátora”.
Za odbornú tému „Poľovnícka kynológia”, ktorú nájdete na hlavnej stránke pod názvom „Psy” prevzal zodpovednosť Jaro KUČÍK (nick Jaro). Svoje pripomienky alebo príspevky do uvedenej témy môžete posielať na jeho e-mailovú adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.. Želáme Vám veľa príjemných a hlavne užitočných chvíľ strávených s Poľovníckou informačnou databázou. 


Ľuboš DRÁBIK ml. – moderátor fóra


Volám sa Ľuboš Drábik ml., mám 33 rokov a bývam v obci Dolné Trhovište. K poľovníctvu ma priviedol môj otec. Skúšky z poľovníctva som úspešne zložil v roku 1996 a odvtedy som riadnym členom SPZ. Svoju poľovnícku prax som vykonával od roku 1996 v PZ Hrabina Dolné Trhovište, neskôr PS Hrabina Dolné Trhovište do roku 2005. Okrem poľovníctva svoj voľný čas venujem aj rybárčeniu. V ostatnom čase sa mojim koníčkom stáva fotografovanie prírody a zveri. Aktívne sa venujem tiež poľovníckemu strelectvu, kde sa pravidelne zúčastňujem majstrovstiev RgO Trnava v disciplíne MR 300. Zúčastňujem sa aj poľovníckych verejných streleckých pretekov v streľbe na asfaltové terče.




Jaro KUČÍK – redaktor sekcie „Psy”


Moje meno je Jaro Kučík, mám 34 rokov. Narodil som sa v Bratislave, kde dodnes bývam. Pochádzam z rodiny, kde je poľovníctvo dedené po generácie a preto som už od ranného veku nemal ďaleko k tejto peknej záľube. Poľovníkom som od roku 1999. Praktickému poľovníctvu sa venujem u mojich veľmi dobrých kamarátov. Mojim zamestnaním a zároveň aj koníčkom je poľovnícka kynológia. Bol som oslovený pánom Fridrichom Takácsom -redaktorom a majiteľom Poľovníckej informačnej databázy, či by som sa neujal témy poľovnícka kynológia. Súhlasil som a dúfam, že aj mojim pričinením sa ešte zvýši kvalita tejto najnavštevovanejšej webovej stránky venovanej poľovníctvu a prírode. 





 
Vážený návštevník

Poľovnícka informačná databáza nachádza čoraz väčší ohlas nielen v radoch poľovníckej verejnosti, ale aj u ostatných milovníkov prírody a voľne žijúcej zveri. Vytvára priestor pre komunikáciu a vzájomné spoznávanie, poskytuje aktuálne informácie a v neposlednej rade poskytuje priestor na pravdivú prezentáciu poľovníctva, ktoré je v mnohých prípadoch účelovo degradované a prezentované ako deštrukčná činnosť ohrozujúca prírodu a zver. Mnoho ľudí netuší, koľko práce v prospech zachovania tohto vzácneho dedičstva odvedú poľovníci, koľko námahy a obetavosti je za tým, aby sme na výrade mohli vzdať poslednú poctu ulovenej zveri. Poľovníctvo, toto krátke slovo obsahuje v sebe súhrn množstva činností, disciplín, zvykov a tradícií, zážitkov a skúseností. Nik z nás nemôže povedať, že vie o poľovníctve všetko. Preto je dôležité rozširovať si obzor, získavať tie správne návyky a prezentovať výsledky svojich snáh a skúseností aj pre poučenie iných.




C t e n ý    n á v š t e v n í k !



Buďte vítaný na mojej web stránke. Pozdravujem Vás ako priateľa prírody, ako poľovníka a ako človeka ktorý sa iba zahráva myšlienkou stať sa poľovníkom. Poľovnícka informačná databáza na tejto stránke by chcela zahrnúť každú takú tému, ktorá sa zaoberá poľovníctvom, chovom, životným priestorom a ochranou divej zvery. Táto moja myšlienka vyviera zo snahy vyplniť jednu medzeru na slovenskom internete. Dúfam, že moje oslovenie nájde odozvu aj mimo poľovnícke obecenstvo t.j. vo verejnosti a v radoch priateľov prírody.

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 563 návštevníkov a žiadni členovia on-line