Vážený návštevník

Poľovnícka informačná databáza nachádza čoraz väčší ohlas nielen v radoch poľovníckej verejnosti, ale aj u ostatných milovníkov prírody a voľne žijúcej zveri. Vytvára priestor pre komunikáciu a vzájomné spoznávanie, poskytuje aktuálne informácie a v neposlednej rade poskytuje priestor na pravdivú prezentáciu poľovníctva, ktoré je v mnohých prípadoch účelovo degradované a prezentované ako deštrukčná činnosť ohrozujúca prírodu a zver. Mnoho ľudí netuší, koľko práce v prospech zachovania tohto vzácneho dedičstva odvedú poľovníci, koľko námahy a obetavosti je za tým, aby sme na výrade mohli vzdať poslednú poctu ulovenej zveri. Poľovníctvo, toto krátke slovo obsahuje v sebe súhrn množstva činností, disciplín, zvykov a tradícií, zážitkov a skúseností. Nik z nás nemôže povedať, že vie o poľovníctve všetko. Preto je dôležité rozširovať si obzor, získavať tie správne návyky a prezentovať výsledky svojich snáh a skúseností aj pre poučenie iných.
 
Pán Fridrich Takács, redaktor a majiteľ Poľovníckej informačnej databázy sa rozhodol vytvoriť nový priestor pre zviditeľnenie regionálnych poľovníckych organizácií, poľovníckych združení ale aj osobných zážitkov a skúseností. S radosťou prijímam jeho ponuku pôsobiť ako regionálny redaktor. Týmto spôsobom vytvára novú možnosť prezentácie poľovníctva nielen medzi poľovníkmi, ale aj smerom k verejnosti, pretože táto databáza, na rozdiel od odborných časopisov, je prístupná všetkým.  Ponúka Vám preto možnosť prezentácie formou reportáže alebo informačného článku s fotografiami či krátkymi videozáznamami, samozrejme v medziach poľovníckej kultúry a etiky. Podeľte sa o svoje zážitky a skúsenosti a prispejte tak náučným, alebo aj zábavným a oddychovým spôsobom k výstavbe tejto stránky.  Poľovnícka informačná databáza by rada privítala takých záujemcov, ktorí by sa chceli stať jej regionálnymi spravodajcami. Záujemcovia sa môžu kontaktovať so mnou alebo s redaktorom Poľovníckej informačnej databázy, kde ku svojej budúcej činnosti dostanú pár technických rád.  Prihlásiť sa za spravodajcu alebo posielať  svoje príspevky môžete na adresu : Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. alebo priamo Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. PID.  

 
Na záver niečo o mne.
 
Volám sa Ján HEČLO, mám 31 rokov a bývam v podtatranskom meste Liptovský Hrádok. Som ženatý a mám dve krásne deti. Som profesionálny vojak a k poľovníctvu ma priviedol môj ocko. Mám silný vzťah k poľovníckym zbraniam. Poľujem viac ako 10 rokov a líščia lebka má v mojej izbe rovnaké čestné miesto, ako trofej jeleňa. Som členom PZ Machy Liptovská Kokava.
Ďalšími mojimi koníčkami sú hra na basovú gitaru v country kapele a stolárčina, ktorú dedíme už niekoľko generácií.
 
Najviac času však venujem práve poľovníctvu a každú voľnú chvíľu využívam na pobyt v prírode.


Ing. Ján Hečlo - regionálny redaktor
 
 


Partneri

Kto je online?

Práve tu je 330 návštevníkov a žiadni členovia on-line