V sobotu 27. mája sme  sa opäť stretli v peknej horehronskej obci Pohorelá na okresných streleckých pretekoch M - 300 o putovný pohár OkO SPZ Brezno. 
 
Ráno to vypadalo, že celé podujatie naruší dážď, ale potom sa počasie umúdrilo a mohlo sa začať so zahájením pretekov. Strieľalo sa z malokalibrovky na vzdialenosť 50 m, na redukovaného srnca, líšku a redukovaného diviaka, na každý terč po 10 nábojov, v časovom limite 6 minút. Na srnca sa strieľalo s oporou o voľne postavenú tyč, na líšku a diviaka bez opory. Pri všetkých disciplínach bola povolená optika do veľkosti 6.
Zo zúčastnených 32 strelcov sa opäť ako minulý rok najlepšie  darilo Mariánovi Hlavatému z PZ Šumiac, s počtom bodov 292, na druhom mieste sa umiestnil Ján Pompura  z PZ Pohorelá s počtom bodov 285 a tretie miesto obsadil Bohuš Bialik zastúpený za Lesy Beňuš s počtom bodov 265. (na snímke sprava).
 
 
 
 

 
 
Plynulý priebeh podujatia zabezpečoval rozhodca a  organizačný výbor OkO SPZ Brezno. Po skončení pretekov a vyhodnotení výsledkov všetkých zúčastnených čakal výborný guláš. Dúfame že sa v tomto krásnom prostredí na Horehroní stretneme v hojnom počte aj na budúci rok.
 
 
Matej LOVIČ
  PZ Čertovica

 

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 185 návštevníkov a žiadni členovia on-line