ja som sice nic neplanoval ale zadarilo sa:) inspirovali ma videa na nete a zasiel som na ranc ,dohodol som sa s chovatelom a uz mam dohodnutu cypersku kozicuuuuu:]
<br/>Sice to nieje diva zver ale aspon vyskusam co dokaze moj luk a ci som trenoval dostatocne . Len teraz dako nieje cas tak musi pockatale rozmyslam ze to necham az ked sa zoznamim s Alphamaxom.
Do te chvile az sipy budou letat nadzvukovou rychlosti zvire vzdy bude tetivu a vystrel luku slyset a uhnout se mu . Uplne cokoliv i mizerny kralik ... Na kladkovy luk si snadno muzeme pridat na tetivu kus gumy a jestli strilime tradicnim lukem ja nikdy nic nekupuji ,nebot na tetivu muzeme dat cokoliv. Ja davam babulky co jsou vyrobeny ze prize na svetry namotane na kus tvrdeho papiru asi o delce 10 krat 5 cm a to na dvakrat jako dve vrstvy ruzne barevne bavlny.
<br/>Pak jedam do polovicky tetivy ustrihnu na obou koncich a udelam bambulku a vytahnu tvrdy papir a zavazu tetivou na kazdem konci a takovy tlumic se nikdy neopotrebuje ,to same muzete udelat na kladkovem luku .To same muzete udelat s konopnym provazkem,ale mne se osvedcila bavlna .....
<br/>Kdyz tetiva vydrzi 5 let budete mit kouli na tetive 5 let ,hlavne kdyz mate ji smichanou s polyesterenem ......
Je uplne jedno co je napsano na trubce a tomto pripade je to 70 liber na 28 palcich .
<br/>Trubku nerezeme a nechame ji 32 palcu dlouhou a "spine" kontrolujeme zvysovanim vahy hrotu.
<br/>To plati u obouch luku. Tradicni a kladkovy luk u kladkoveho je to vyhodne si nechat sip delsi ,nebot se stava ze si jej prostrelime zkrz ruku a ty kratke overdraw prestaly vyrabet ,nebot bylo moc urazu . Zaciname u hrotu 75 grains a koncime na 300 grains obycejne tento sip bude nekde na na 160 grains a podobne . Ja pokud si do tradicniho luku kupuji karbonove sipy tak 500 at uz to znamena cokoliv a z 50 liber dobre letaji 220 grains a ze 60 lib. luku dobre letaji spicky/sipy/ asi 175 grains,jeste jednou sipy se nerezou ,ale dovazuji spickami ,az letaji podle pozadovane spine . Ta zavisi na delce sipu a vaze hrotu.......
Priehyb (v tomto prípade anglicky „Spine“) je číslo ktoré udáva o koľko palcov sa prehne 29“ dlhý šíp podoprený v dvoch bodoch 28“ vzdialených od seba a v strede zaťažený závažím hmotnosti 1,94 lbs.
<br/>Je to teda číslo ktoré vyjadruje pevnosť šípu....čím vyššie číslo, tým väčšie prehnutie = tým mäkší šíp.
<br/>Toto číslo umožňuje porovnávať medzi sebou šípy z rôznych materiálov s pohľadu ohybu.
Tých metód meraní spine je viac, minimálne dve, AMO a Easton.
<br/>Ja mám spinovačku 26 palcov a yávažie 2 lb.
<br/>V sobotu budem na majstrovstvách 3D ako divák.
Zdravim guban,nielen ze sa ti nechce hladat na nete ako kazdemu z nas(to neriesim)ale mas problem aj zaradit prispevok do otvorenych tem(su tu len4),keby sme vsetci prispievali tam kde mame,lahko by si nasiel kopu linkov na stranky s lukostreleckym tovarom(v teme rady pre lukostrelcov) a mohol porovnat ceny.No nic v zlom ale neviem co riesis taku ponuku ako si mal od bowhuntera123 nikde nenajdes.Myslis ,ze ti ich da niekto zadarmo?Sorry ak som sa ta dotkol ale nedalo mi to.