Jaaj...no nic, tak aspon posledna vec, pisal si v tejto teme, ze sa ti zda, ze uz sa osnova pretina v bodke, ze bodka nie je osamotena.... tu je link, asi tak by to malo vyzerat, podla toho co pises... leupold.com/lightbox/reticles/illum-german-4-metric/ ...moja osnova sa nepretina v bodke...a to by som mal mat novy model
Ani synovi sa nepretína, bodka je oddelená od osnovy. Za svetelných podmienok ktoré"nie sú na hrane" je to výborná optika. Treba ísť do väčšej predajne a porovnať vonku s cenovo podobným modelom napr. Meopta, Seadler a pod, al eLleupold Ťa určite nesklame.
Súhlasím, ale je to asi to najpodstatnejšie ja som mal Meoptu 6x aj na 300WM a nebol so žiadnou problém. Pokazí sa aj renomovaná značka. Údajne Meopty niektoré mali problém s mech. klikania. Odolnejší Leupold určite je.
a je to moc velky rozdiel vo viditelnosti za šera medzi leupoldom a meoptou meostar?
<br/>a ktory ma lepsiu viditelnosť za šera leupold alebo meopta artemis? ďakujem
Leupold s Artemisom momentálne neviem porovnať, ale Meostar bol lepší ako Leupold VX III. Ak máš 25-30 rokov a zrak v poriadku, je to v pohode, ale ak máš 50+ a nejaké dioptrie navrch, tak aj ostrenie - kreslenie obrazu sa mi zdalo u Meopty lepšie a celkovo pohľad do Meostaru za zhoršených sv. podmienok bol určite lepší. Porovnávame 50ky!!! Zas to klikanie a prevedenie povrchovej úpravy je určite u Leupoldu lepšie. Je to na zváženie.
Ja som bol so všetkými Meoptami spokojný a syn je spokojný s Leupoldom. Ja som 52 ročný, syn 25 ročný. Syn má ten Leupold na 450 Marlin a to je viac než slušný spätný ráz. Ja preferujem Kahles, keď sme už pri tom, ale začínal som Artemisom 4x32 a ako som sa tešil, keď som ho niesol z predajne... Bolo to dávno.
co sa tyka svetelnosti VX-3 v porovnani s Meostar je to trosku horsi ale v porovnani s Artemisom je podla mna lepsi, hovorim o poslednej generacii VX-3. co sa tyka VX-R tak svetelnost je na rovnakej urovni mozno trosicku slabsia ako VX-3, v porovnani s Artemis je to trosku nad resp. na jeho urovni. zalezi od pozorovatela aky ma s toho pocit. Porovnavali sme to 3 ludia a kazdy mal trosku iny pocit. Zato co sa tyka dalsich vymozenosti tak Laupold je na tom lepsie ako meopta. vyhoda ako pri VX-3 tak pri VX-R je ze bod sa v pripade necinnosti po 5 min vypne a ak pohnes zbranou tak sa automaticky zapne. co sa tyka zapinania bodu na VX-R ma podobny system ako docter unipoint, zapina sa tlacitkom a ma samozrejme pamat takze ked bod vypnes da sa zapnut do tej istej polohy (intenzity). co sa tyka bodu je to malicka bodka a co sa tyka osnovy ta sa da aj klasicka osnova c.4. VX-R ma trosku hrubsi kryz ako VX-R a aj osnova je trosicku ina. mne osobne sa viac paci osnova u VX-3. dalsi vyhoda je dozivotna zaruka u Leupoldu. Kupou tohto puskohladu ci uz VX-3 alebo VX-R nic nepokazis, je to rozumna cena za dobru kvalitu, podla mna sa radi k znackam meopta, nikon, vixen, mozno docter classic (nie unipoint). Samozrejme hovorim o objektive x50.
Prosim ta classic vies mi poslat kontakt na teba chcem si kupit leupolda a rad by som sa ta popytal niake info. t.c. 0903816512 alebo na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
<br/>dik moc
Ešte drobné upozornenie k Leupoldu pre tých čo nosia okuliare. Mám cez dve dioptrie a Leupold nezaostrím na 100%, ale Meoptu v pohode - strieľam bez okuliarov. Leupold má korekciu zhruba do 2 dioptrií, ak niekto nosí silnejšie okuliare a je naučený strieľať bez nich /ako ja/, môže mať problém.
Ja mám puškohľad Leupold VX-3 3,5-10x50mm so svetelným bodom German 4, model 2011 , som s ním spokojný a považujem ho v cenovej relácii, za čo som ho kúpil, za veľmi dobrú voľbu. Oproti typu VX-III, ktorý sme tiež mali, má kvalitnejšie sklá a radu iných vylepšení a je podstatne lepší i za šera. Okrem iného má senzor zapínania a vypínania osvetlenia osnovy a samostatné osvetlanie pre deň a noc . Oproti typu VX-R je rada VX-3 vyššia a teda aj lepšia a ako tu už odznelo, rad VX-3 má aj podľa môjho názoru kvalitnejšie osnovy. Meostar by som nechcel, pretože by som sa bál závad na mechanike nastavovania a okrem iného sa mi vôbec nepáči. U Meostaru R1 3-12x56mm je korekcia na okulári plus , mínus 3 dioptrie a to vysvetľuje zaostrenie obrazu. Ja osobne nosím okuliare stále, pušku mám nastrelenú s okuliarmi a teda mi korekcie zaostrovania na okolári slúžia len ako pomôcka na malé zaostrenie. Puškohľady radov VX-3, VX-3 L, VX-7 resp. Mark 4 predstavujú svetovú špičku medzi puškohľadmi a ponúkajú ich k svojim zbraniam renomovaní výrobcovia. O kvalite puškohľadov Zeiss a Kahles nepochybujem, ale ceny sú už niekde inde.