Áno, máte úplnú pravdu obidvaja posledne diskutujúci. V záujme odstránenia nedostatkov v interných predpisov SPZ, SPK, ale aj v záujme skvalitnenia členskej základne SPZ cca 20 rokov upozorňujem na Vami popísaný stav. Poznám množstvo kolegov, poľovníkov, ktorí za to, že chceli dobré a úporiadok boli z radov SPZ vylúčení ako nežiadúci poľovníci. Len vďaka nevšímavosti funkcionárov na všetkých stupňoch SPZ - od PZ až hore, musia títo ľudia dávať podnety na súd, aby obhájili objektívnu pravdu. Aj keď súd vyhrajú rady PZ ako nežiadúci musia opustiť. Toto ale vyplýva aj z neznalosti právnych predpisov platných v poľovníctve. Správy z ČS, VČS a uznensenia nikto vyššie nečíta. Pri tom sú plné rôznych zákonných a iných porušení. O to tu ide spravodlivým poľovníkom, aby sa očistil obraz poľovníkov na verejnosti. Ale na Slovensku to asi nie je potrebné, takýto stav zrejme vyhovuje niekomu - tým, čo robia hanbu slovenskému poľovníctvu.
<br/>Píšete, ako napraviť stav? Moja posledná skúsenosť - nejde to!!! Volili sme kandidátov na konferencie SPK, verte alebo neverte, či už demokratickým spôsobom - súhlasím. Ale ako to prebieha vážení. Výbor PZ predloží mená osôb čo o predpisoch, o zvyklostiach a obyčajoch nemajú ani páry ( ospravedlňujem sa tej menšine, ktorá ozaj predpisy vie ), čudujem sa však všetkým, ktorý komoru pokladajú za nezmyselnú a pri tom bez najmenšieho zaváhania zdvihnú ruky za týchto ľudí ( možno len za to, že je sponzorom SPK či SPZ ), oni prídu na konferenciu a obdobným spôsobom zdvihnú rúky pre delegátov na snem a takto to funkguje už dlhšie roky aj v SPZ. Pýtam sa všetkých poľovníkov, ako chceme prispieť k zlepšeniu stavu v Slovenskom poľovníctve, ako chceme skvalitniť jeho činnosť či vylepšiť jeho obraz na verejnosti?
<br/>Verte mi už človeka to prestáva baviť, píšem ministerstvu odpovedia áno máš právdu, hovorím na okresných organizáciach, či regionálnych áno máš pravdu, diskutuješ s fuinkcionármi áno máš pravdu, sedíš na disciplinárnom konaní, ktoré je verejné a predseda DS sa má opýta čo tam ja robím - ako ovláda disciplinárna poriadok, stanovy a iné predpisy, nevie ani kedy je zasadnutie verejné, kedy nie, nevie ani že obvinený musí mať podklady dané k štúdiu, lebo ako sa má vyjadriť na svojú obhajobu a čuduj sa svete v septembri na slávnostiach sv. Huberta obdrží ZLATÉHO KANZÍKA!!! Toto považujem za drzosť a nehoráznosť zo strany SPZ aj SPK !!! Pritom ak by som zobral rozhodnutia ním podpísané, nájdem toľko chýb a porušení predpisov, že sv. Hubert sa musí v hrobe obrácať ak vie koľkým ľuďom sa takto ublížilo. A vrchol je ak celý postup DS riadia predsedovia SPK či SPZ - oni určia ako ukončiť konanie, kto bude vinný a kto vylúčení. Nedávno som sa stretol s názorom - všetko trebalo vrátiť na PZ nech si to riešia, pýtam sa kde sú tie humanitné a demokratické zásady na ktorých je SPZ budovaný, prečo vyšší nedozoruje nižšieho a nekoná ak zistí jeho nezákonný postup, resp. postup v rozpore s platnými internými predpíismi? Jeden člen OkO mi na toto odpovedal, či si myslím, že členovia OkO SPZ sú na to aby čítali správy z ČS, uznesenia disciplinárnych orgánov PZ a pod... . Veď toto sú najväčšie chyby funkcionárov SPZ absolútne odborne nepripravených na vedenie tejto organizácie, toto je dôsledok stavu v dnešnom Slovenskom poľovníctve!!!
<br/>Záverom musím konštatovať, neočakávam podstatné zmeny, skôr naďalej bude poľovníctvo živoriť a takí ako ja budú osočovaní z nepriateľstva k SPZ, k SPK. Pritom aj novozvolení funkcionári nepochybujú o odborných znalostiach takých ľudí ako ja, radí sa poradia, uznajú právdu ale reálne konajú podľa pokynov predstaviteľov SPZ či SPK a tam je pes zakopaný. Prepáčte mi, že som Vás všetkých čo to čítate znovu pripravil drahocenný čas.
<br/>Poľovníctvu zdar!