Dve publikácie pojednávajúce aj o výcviku sliedičov:
<br/>Josef Najman: Chov a výcvik malých loveckých psú, SZN Praha 1970
<br/>Švec-Hrabák: Malí lovečtí psi - chov a výcvik, SZN Praha 1988
<br/>A hor sa do knižníc alebo antikvariátov. Prajem Ti veľa úspechov pri ich zháňaní.
Ja som si ju kúpil (podotýkam ale, že to bolo hneď po jej vydaní v roku 1998!!!) u vydavateľa, t.j. Ústav pre výchovu a vzdelávanie pracovníkov lesného a vodného hospodárstva SR vo Zvolene. Veľa zdaru.
Nejaký kamarát tu z databázy mi pomohol zohnať poľovnícku literatúru pre syna. Bola to kniha Diviačia zver. Nakoľko som stratil jeho adresu, prosím, aby sa mi ozval na mail Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., alebo na mobil 0905936596. Ďakujem. Bol z okolia Žiliny alebo P.Bystrice, už sa nepamätám.
Chcel by som Vam odporucit novu knihu s nazvom "Lovci s pasom", ktorej autor je pan Jozef Ferenec. (vydavatelstvo epos) V knihe opisuje zazitky slovenskych polovnikov pri doprevadzani zahranicnych hosti na polovackach. Je plna humornych zazitkov, ktore sprievodcovia prerozpravali autorovi. Prajem pekne citanie..
Tá kniha má v názve: Skutočné príbehy - a o vyrozprávanie jedného príbehu ma autor požiadal, čomu som v dobrej viere vyhovel. Po jej vyjdení som však s veľkým prekvapením zistil, že autor nepozná aj priemernému poľovníkovi známe osobnosti, keď strelca dlhoročnej rekordnej jelenej trofeje Juraja Hohera uviedol ako Hofera a z generála Irkutsko-Pinskej divízie urobil generála Irkutskokrupinskej divízie. Takmer nič z opísaného príbehu sa nezakladá na pravde. Žiadneho hlucháňa sme neulovili - a práve tá skutočnosť mala byť tou úsmevnou časťou a už vonkoncom som nedostal v práci pochvalu a o zvýšení platu nemohlo byť ani reči. Mám dojem že autorovi išlo len o zosmiešnenie valutových poľovníkov a priatelia na večné časy musia zostať hrdinovia. Ak sú pozmenené skutočnosti aj v iných príbehoch, nemal ich teda označiť dodatkom - SKUTOČNÉ ! E.R.
Emil, z toho si nerob ťažkú hlavu! Takých autorov je dnes habadej ! Ale je správne, že si poukázal na popreskrúcané skutočnosti, lebo títo demagógovia nám poblbnú mladú generáciu, ktorá sa nemá ako dozvedieť ako to bolo, len z literatúry a keď tá je skrelene podávaná, len aby autor bol zaujímavý, tak na to treba upozorniť. Bodaj by bolo viac takých, ako si Ty! Srdečne Ťa pozdravujem, Štefan.