Konecne aspon nejake info ohladom toho katalogu. Nie zeby som sa ho nevedel dockat, ale ked vam povedia pre skoro polrokom, ze bude hotovy tak v juni, tak to je uz dobry sklz....
Ja uz som mal raz so sefredaktorom vymenu emailov na temu serioznost... A toto obdobie ma len utvrdilo v tom, ze jeho vtedajsie hodenie vsetkej zodpovednosti na Slovensku Postu bolo len obycajne vypustanie vyhovoriek.
Včera som dostal konečne poľovnícky občasník a Lihocký má tú drzosť dať tam šek na predplatné ... Budúci rok ma už v databáze predplatiteľov nik nenájde
Priatelia !
<br/>Dnes som dostal poštou časopis Hubertlov č. 4/2007.
<br/>V ňom je vysvetlený celý časový sklz vydávania časopisu a aj Kataógu zbraní, streliva a doplnkov X. ročník.
<br/>Pretože by už nestihli vydať zostávajúce čísla časopisu načas, situáciu sa rozhodli riešiť tak, že vydajú dvojčíslo 5+6, ktoré bude obsahovať 80 strán. No uvidíme.
<br/>Katalóg je už vraj tiež vytlačený, len sa knihársky spracováva, aby sa nerozpadal. Začatkom decembra by sme ho mohli dostať spolu so spomínaným dvojčíslom časopisu.
<br/>No nechajme sa prekvapiť, či sú to len slová a skutek utek.
<br/>A na reakcie, že nabudúci rok redakcia a celý časopis zanikne, dodávam, že Lihocký udáva, že už majú viac ako 9600 predplatiteľov.
<br/>Odo mňa asi všetko.
Hubertlov si uz nepredplatim ani ja.Iba raz som chcel tam publikovat clanok.ale pan LIH:mi to nepovolil.Malo to byt ohladom puskohladov,ktore predava cez svoj casopis.
Pre tých , ktorým srdcovou záležitosťou je srnčia zver odporúčam odbornú literatúru od Miloslava Vacha ,, SRNČIA ZVER ,, S lepšou publikáciou som sa nestretol. Bola vydaná roku 1993 , má 400 strán, obsahuje všetko o srnčej zveri od A - Z. Odporúčam.
Ja som ju kúpil miulý týždeň a s ňou zároveň Srnčí zvěř v našich honitbách id Drmotu, Kolářa a Zbořila. Obe knihy sú obsaho veľmi podobné, pre slovenského poľovníka je použiteľnejšia prvá,a le je zaujímavé prečítať si aj susedov. Herzova kniha obsahuje aj krietériá selektívneho lovu, prehľad najsilnejčích srncov a podrobný opis ako sa má trofej obodovať. Ak niečo chýba v jednej knihe, nájdete to v druhej. Pri porovnaní použitej literatúry je tam dosť rovnakých zdrojov. Aj niektoré obrázky sú rovnaké. Každopádne ak nechceš obe, tak odporúčam slovenskú knihu ...