hranica je pri dodrzani max. tlakov! .222 Rem max tlak je cca 53663 PSI ( 3700 Bar)
<br/>Ak Sako nabija nieco okolo vykonu 1780J tak to uz je nabalene do hranice max. tlaku!
<br/>
<br/>Vytlacit to na 980-1000m/s?;/, no, povedzme pri velkej snahe......len neviem na co!:D:D:D
Staci zobrat chrono a odmerat,neverim ze SAKO 55grs. GameHead da 1000m/s zo 60cm hlavne.Ak si prezries ich tabulku streliva na ich stranke,ku kazdemu naboju je krasne rozpisana laboracia-prach,navazka.Pre 222R pisu 1000m/s,pre 223R 1015m/s.
<br/>Ak si tu laboraciu vymodelujem v QL,vychadza mi rychlost cca. 947m/s pri neprekroceni max.tlaku.Ak chcem s tym prachom dosiahnut 1000 m/s,tak uz to ide cez max.tlak.
<br/>A to este vzdy ratam s tym,ze QL ustovu rychlost nadhodnocuje.
...pozrel som sa na to blizsie---vytlacenie rychlosti v tejto razi na 1000m/s je mozne len prekrocenim max. bezpec. tlaku, cize v teorii! V praktickom pouziti je to pomerne vela a trochu nebespecne! Moc by som sa s tym nehral!;/
...pozrel som sa na to blizsie---vytlacenie rychlosti v tejto razi na 1000m/s je mozne len prekrocenim max. bezpec. tlaku, cize v teorii! V praktickom pouziti je to pomerne vela a trochu nebespecne! Moc by som sa s tym nehral!;/
Mozno keby si to napisal inak alebo pouzil vhodneho smajlika.....:liar:
<br/>Ale mam pocit,ze niektori citatelia su ako keby negramotny alebo len proste lenivy si nieco vlastnymi silami najst a chceli by vsetko predžuté vlozit priamo do ust....(vid. aka municka vyraba s akymi strelami ktore naboje,ich parametre atd.,atd.)
<br/>Co tak skusit pouzit google,pohladat na nete? Zavolat do Frankonie,do Kettnera,prip.do nejakej ceskej firmy???To uz dokaze snad kazdy,kto sem obcas nakukne....
Lvec_1 ja som hladal na nete ten softwer ale našiel som samú ameriku.
<br/>Prepáč ale každý nieje taký zbehlý v hladaní na nete.
<br/>Ak by ta to naobťažovalo mohol by si napísať tú českú firmu???
<br/>Ja som na českých stránkach našiel iba forum
<br/>kde sa o tom bavia zhodou okolností sa tam bavil aj slovák menom lovec možno si to bol aj ty? To bolo v roku 2006 a odvtedy sa tam nikto neprihlásil.
<br/>Viac záznamov som nenašiel.
<br/>Ak chceš pomôž ak chceš tak nie.
S akou navazkou prachu by ste mi poradili zacat .....raz 7x57, prach Accurate 4350, strely S&B 11.2g, alebo Norma Oryx 10.1g? aby sa to nejak priblizilo k fab. naboju.....dakujem
len tento prach nie je urceny pre 7x57, takze neviem aka navazka by tam bola vhodna, nasiel som neake udaje na inych strankach, ma niekto skusenost s tymto prachom pre raz 7x57, alebo prebija niekto tuto raz??? dakujem
Niekedy je nedostatocne sa drzat informacii vo webovych strakach, alebo sa vyzadujuce informacie v nich vobec neukazu.
<br/>
<br/>Kedze nevieme skutocny vykon tovarnou vyrobenych nabojov mozes pokracovat nasledovne:
<br/>
<br/>SB 11.21g Strela:
<br/>Min. 2.851g A 4350 prachu
<br/>
<br/>Vykon: 764m/s, 3274 J
<br/>
<br/>
<br/>Max: 2.975g A4350 prachu
<br/>
<br/>Vykon:796m/s, 3553J
<br/>
<br/>=====================
<br/>
<br/>Oryx 10.16 Strela:
<br/>Min:2.932g A4350 prachu
<br/>
<br/>Vykon: 785m/s, 3118J
<br/>
<br/>
<br/>Max: 3.12g A4350 prachu
<br/>
<br/>Vykon:835m/s, 3522J
<br/>
<br/>
<br/>Balisticky udavany vykon je na zaklade pouzitia dlzky hlavne 60cm.Hodnoty vahy prachu by som samozrejme zdvihal pomali medzi Min. a Max. co ti zmeni vykon a presnost naboja.
Dakujem za odpovad! dostal som sa trosku viac do obrazu, zacinam s prebijanim a nema mi kto poradit, takze skusam. Venujes sa prebijaniu uz asi dlhsie, tie hodnoty mas asi prehnane cez nejaky soft, alebo skusenosti??? Existuje soft no neviem sa k nemu dostat a co som videl demo tak mi to celkom nie je jasne:{
<br/>Podla Accurate tabulky pre 7x57 je vhodny prach 2700 a 4064 no tie som na Slovensku nekupil, tak som zobral 4350, ale nehovorim , ze nie je vhodny...