Syn ho strieľa v 300WM. Zatiaľ diviaky skoro všetky do hlavy, takže skvelý účinok. Inak v 7x64 ho dosť nadupali, takže sa Ti určite bude pozdávať. Osobne sa mi strela zdá trochu mäkšia, mohla byť o niečo tvrdšia. Aj synovi aj rolovi čo sem chodí sa stalo, že neprestrelil diviaka na 100m. Rolovi som priniesol od Federal 11,7 Trophy Bonded *Bear Claw, tak som zvedavý ako bude spokojný. Daj mail pošlem Ti foto strely vybratej z jelenice.
Ahoj Michal, pravdepodobne to nedoslo kvoli velkosti. Prosim ta skus na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. Dakujem
Posledné 2 skúsenosti v kal 300WM. Diviak asi 100 kg vzdialenosť 70m. Tesne za lopatku - bez priestrelu a jelenica tiež 70m za lopatku bez priestrelu. Takže kto chce obojstranný priestrel zveri tak EVO nedoporučujem.
Zatiaľ ho mám odskúšaného v 6,5x55SE a v 9,3x74R, ale len dobré skúsenosti. Čo sa týka podlievania, každá strela podlieva, záleží od miery náročnosti, ale osobne Oryxa môžem hodnotiť, alebo ho zaradiť medzi málo znehodnocujúce strely. Môže to byť aj tým, ako to tu už niekto postrehol, že samotný výrobca, Norma, laboruje túto strelu v každom kalibri na nižšiu rýchlosť ako ostatné svoje strely, samozrejme nie všetky, aby ste ma nebrali za slovo. Podľa mňa to robia na základe mnohoročných skúseností stoviek a tisícok strelcov na celom svete v záujme najoptimálnejšieho riadeného rozkladu strely a zároveň to má za následok aj veľmi priaznivé vlastnosti tejto strely čo sa týka znehodnocovania diviny. Teraz končím so zásobami streliva do .308 Win. (doteraz sa mi v tomto kalibri jednoznačne najviac, čo sa týka ranivosti, osvedčil RWS HMK) a uvažujem aj tu prejsť na Oryxa.
Tak mam uz aj ja osobne skusenosti s RWS EVO v 308W.
<br/>Srna, strela z 50m na komoru. Obrovska devastacia....
<br/>Strela zrejme chytila kost a tato sa nasledne roztriestila na stovky asi 2-5mm kuskov.
<br/>Bola uplne roztriestena jedna aj druha lopatka. Strelna rana mala v priemere asi 9cm.
<br/>Vystrelna rana chybala !!! Strelu som nenasiel, bud sa uplne rozlozila, alebo jej ulomky sa mi stratili medzi mnozstvom ulomkov kosti.
<br/>Po tomto asi nedoporucujem RWS EVO na srnciu zver...
<br/>Vedie ma k tomu aj skusenost mojho priatela. Strielal RWS EVO v razi 7x64 tiez na srnciu a na vystrele chybala rebrova cast velka ako dve dlane...
<br/>Ta strela sa asi velmi otvara a ked narazi na kost, tak je to pohroma...
Pokud střelíš přes plece (chytne to kosti)a ještě k tomu obě, tak ti nepomůže žádné střelivo snad jen celoplášť. Používám EVO v 308W a je to super. Vše zatím na nástřelu a žádná devastace.