Nás už na poľovačku zavolali a išlo nám to vynikajúco. Máme už JSS.
<br/>Sú združenia, ktoré majú nedostatok psov a sú radi, keď príde na výpomoc šikovný pes. Každá labka a huba na nosenie dobrá, no nie? A psica sa poteší, že si zamaká.
chlapi neblbnete vy jej hovorite ako to naozaj chodi ale mali ste jej povedat ako to ma byt .......... boli casi ked zdruzenie kde sa konali skusky zabezpecili strelca nepolovnikovy teraz si ma kazdy zabespecit sam ........ ale verim ze ti rad kazdy pomoze ...............a k tomu rozhodcovi ak ti povie aby si strielala ty a nahodov sa nieco stane kto pojde brucat a kto bude zodpovedny ???? myslim ze pojdete ruka v ruke s clovekom co ti dal zbran do ruky :x:x
Ak by si musela, neprieč sa. Veď keď si zvládla prípravu na skúšky, zvládneš aj výstrel. Proti oblohe 2 a polkami brokmi veľa škody nenarobiť nemôžeš. Sú situácie, keď môžeš strieľať aj bez zbrojáku z požičanej zbrane, napr. na strelnici.
Skúšky, by sa mali, čo najviac podobať praxi. Ak vodič psa nie je poľovník môže sprevádzať poľovníka? Určite môže. Takto, by to malo byť aj na skúškach, či idú vedľa seba, alebo za sebou nech sa rozhodne vodič sám, podľa toho ako to má nacvičené, alebo čo umožňuje terén. Možnosti o schovanom strelcovi, alebo dokonca nanútenej zbrani asi pri poľovaní nikto nepraktizuje.
Ked že nosíš ženské zbrane tak už nemusíš niesť žiadnu zbran Ty určite urobíš posliedku aj bez zbrane držím Ti palce a niekto už za Teba vystrelí a kolegovia rozhodci poradia a pomožu niesme všetci hulvati ak saTi podari urobiť tak sa pochval snad napalíš niektoreho chlapa.Kynologií zdar.:liar:
Nemienil som nikoho popliesť, iba som chcel poukázať, že možné strieľať z požičanej brokovnice aj bez zbrojáka. Samozrejme, ako Ondrej doplnil, po poučení inštruktorom.
<br/>
<br/>Poznámka záverom: aj skúšobné poriadky pre poľovné psy boli tvorené iba ľudmi za určitým zámerom. Preto, by sa k nim malo pristupovať z rozumom a v prom rade ctiť ich hlavný účel. Snáď budú so mnou viacerí súhlasiť, ak si dovolím tvrdiť, že skúšobný poriadkok sa dá oveľa ľahšie upraviť, než naprávať psom ich pracovné vlastnosti.